Događaji

B-LINK 2012 – Festival novih komunikacija

Projekat “O3one” organizuje po sedmi put Beogradski festival novih komunikacija – B-LINK 2012, od 21. do 23. decembra, ovog puta u Multipleksu “Kolosej”, u TC “Ušće”, na Novom Beogradu.

Trodnevni program festivala B-LINK 2012 sastoji se od predavanja, panel diskusija, radionica i zabavnog dela, a detaljni program dostupan je na adresi www.b-link.rs. Festival je besplatan za sve posetioce koji se prijave preko internet sajta.

Ovogodišnji B-LINK počinje neobičnom temom “Nikola Tesla – preteča gedžetologije”, a potom sledi priča o predstojećem prelasku na digitalno emitovanje TV programa i novom HTML5 standardu za razvoj sajtova. Drugog dana Festivala je radionica o primeni WebGL tehnologije za razvoj 3D interaktivnih sadržaja za web, zatim sledi panel diskusija o Coworking Spaces, a u nastavku program preuzimaju StandUp komičari.

Trećeg dana B-LINK 2012 ima na programu još jednu radionicu o primeni WebGL tehnologije, a potom sledi prezentacija ovogodišnjih dobitnika WebFesta. Drugi dan Festivala obeležiće nastup StandUp komičara, nakon predavanja na temu komedije kao posebnog žanra na kulturnoj sceni, a poslednjeg dana je za kraj programa organizovano disko kuglanje za učesnike i posetioce Festivala. Prateći program čini izložba fotografija nastala korišćenjem Instagram aplikacije.

Prijatelji festivala B-LINK 2012 su Telekom Srbija, Raiffeisen bank, “Knjaz Miloš”, LG, Gorki list, Muzej Nikole Tesle, Registar nacionalnog internet domena Srbije, WebFest, Standup.rs, Bambi šampioni, Real Security, Converse, O3one. Medijski prokrovitelji su Studio B i kompanija Ringier.

Leave a Reply