Događaji

B2B događaj na Mobile World Congress u Barseloni

B2B događaj bi mogao biti izuzetno interesantan za sve domaće kompanije koje žele da se uključe u FP7 projekte i u direktnim sastancima pokusaju da pronađu nove partnere ili klijente. Reč je o velikom B2B dogadjaju koji se organizuje posredstvom Enterprise Europe Network (EEN) i koji ce se odrzati u okviru sajma Mobile World Congress u Barseloni od 27. do 29. februara 2012. Prosle godine je 350 kompanija iz 22 zemlje uzelo ucesce u ovom dogadjaju. Registracijom na ovaj B2B dobijate i kartu za sajam Mobile World Congress koja kosta 700 eura. U prilogu saljem zvanican flajer ovog dogadjaja (obratite paznju da je rok za prijave pomeren sa 20. januara na 31. januar).

Vise detalja mozete pronaci na: https://mobile.b2b-match.com/. Kada se registrujete vas profil ce biti vidljiv ostalim ucesnicima a takodje i vi cete moci da pregledate njihove profile i zakazete 30-minutne sastanke na tacno odredjenom prostoru na sajmu i u datom vremenu, sa kompanijama koje su vam interesantne. Savetujem da redovno proveravate novo unesene profile jer registracija traje jos 14 dana. Vas individualni raspored sastanaka ce vam biti poslat nekoliko dana pre samog dogadjaja.

Cena učešća koju kompanija treba da plati za registraciju je 300 eura. Treba imati na umu da cete uz registraciju dobiti i jednu kartu za sajam Mobile World Congrees cija je redovna cena 700 eura kao i da postoji mogucnost da SIEPA refundira 50% troskova kompanijama koje ispunjavaju uslove.

Kompanije koje zadovoljavaju uslove (minimu 20% prihoda kompanije da je izvoz ili ukupan izvoz kompanije od minimum 25.000 eura), mogu da refundiraju 50% troskova za registraciju (ovih 300 eura) kao i troskove puta i smeštaja tokom trajanja sajma preko SIEPA konkursa za pomoć izvoznicima koji će biti raspisan najverovatnije tokom februara sledeće godine a u skladu sa Programom dodele bespovratnih finansijskih sredstava malim i srednjim privrednim društvima. Znači bez obzira kada konkurs bude objavljen SIEPA će svima koji zadovoljavaju kriterijume refundirati 50% troškova za registraciju, put i smeštaj (maksimum 2 osobe) za troškove koji su napravljeni 2012. godine.
Detaljnije pročitajte na http://www.siepa.gov.rs/site/sr/home/1/finansiranje/podrska_izvoznicima/bespovratna_pomoc/

Leave a Reply