Događaji

Balkanleaks o digitalnom suverenitetu

U sredu 23. novembra sa početkom u 17 časova u galeriji o3one, Piratska partija Srbije organizuje još jednu u nizu Balkanleaks radonica. Ulaz je slobodan i zainteresovani građani mogu da probaju i nauče Wikileaks tehnike koje su redefinisale novinarstvo, aktivizam i građansku neposlušnost u informatičkom dobu. Takođe, detaljno će se analizirati pitanje privatnosti na društvenim mrežama i pokazati na primerima kako sačuvati balans dobitka i davanja podataka pri korišćenju istih.

Radionica može da bude posebno zanimljiva novinarima koji imaju problema sa cenzurom i bore se sa uticajem interesnih grupa na medij za koji rade. Takođe, svi zainteresovani za povećanje transparentnosti u državnim i javnim institucijama imaju sjajnu priliku da se informišu kako da doprinesu tom zajedničkom cilju.

Specijalan segment radionice je fokusiran na pitanja i odgovore sa Samir Allioui-em, osnivačem holandske Piratske partije i ko-predsednikom Piratske Internacionale. Otvorena diskusija sa pitanjima i odgovorima sa Samirom počinje nakon jednosatne demonstracije Wikileaks tehnika za novinare i kratkog uvoda i analize digitalnog suvereniteta pojedinca.

Oblasti koje će se detaljno analizirati/učiti/demonstrirati ove zime kroz niz radionica su:
– zaštita svojih podataka u lokalu i na Internetu – digitalni suverenitet
– tehnike samoobrazovanja
– tehnike slobodnog objavljivanja informacija – balkanleaks/wikileaks – tehnike uzbunjivača

Leave a Reply