Događaji

Balkansko inženjersko takmičenje 2014

U periodu od 9.-11. maja ove godine Lokalna BEST grupa u Nišu će iamti tu čast i zadovoljstvo da  ugostiti 32 studenata iz 4 grada koji će zajedno sa 8 lokalnih studenata imati priliku da kroz kreativnost, inovativnost I timski rad pobede na Balkanskom inženjerskom takmičenju i na taj način osvoje plasman na Evropsko inženjersko tamkičenje.

EBEC Balkan (Balkansko inženjersko takmičenje) će se prvi put održati u Nišu, a tradicionalno već treći put . Cilj organizacije događaja jeste da pruži studentima priliku da prikažu svoje znanje iz oblasti tehnike i da se istaknu u odnosu na svoje inostrane kolege.

 ebec

EBEC ( European BEST Engineering Competition) je najveće Evropsko takmičenje, namenjeno budućim inženjerima, koje se svake godine održava I to na 3 nivoa – lokalno, regionalno I evropsko. Samo takmičenje se odvija u dve kategorije : timski dizajn I studija slučaja. Pobednici lokalnih rundi se plasiraju na regionalno, a pobednici regionalnih takmičenja će imatu priliku da se nadmeću u finalnoj rudni koje će se ove godine održati u Rigi.

Balkansko inženjersko takmičenje koje će se održati u periodu od 9.-11. maja predstavlja drugi nivo I namenjeno je pobedničkim ekipama lokalnih takmičenja koja su prethodno održana u Mostaru, Beogradu, Podgorici, Skoplju I Nišu. Takmičari će se nadmetati u timovima pri čemu su  na probu stavljena njihova znanja iz oblasti

tehnike, kao I timski rad, komunikacija, kreativnost pri čemu se zahtevi takmičenja formulišu tako da ne favorizuju nijedan obrazovni profil.

Leave a Reply