Događaji

Banking Day – S&T Serbia i Oracle Financial Services

S&T Serbia zajedno sa Oracle Financial Services održao je Banking Day u hotelu Metropol u Beogradu, a potom i u hotelu Atina u Banja Luci. U želji da se stručnjacima iz bankarstva predstave nove tehnologije i trendovi u bankarstvu, paralelno su predstavljena bankarska i IT rešenja koje S&T ima u svom portfoliu, kao i Oracle svetski poznato core banking rešenje FLEXCUBE.

Skup je otvorio Nebojša Cvijetić, FSI Key Account Manager koji je dao retrospektivu primene IT-ja u bankarstvu i uticaj na moderne bankarske tehnologije. S&T je predstavio svoja rešenja za Direct Debit i ICAAP, a predstavnik Oracle Financial Services, Andras Jurak iz Mađarske, predstavio je opis i primenu u modernom bankarstvu FLEXCUBE.
Takođe, S&T stručnjaci su predstavili rešenja za VDI desktop virtualizaciju, uz podršku kolega iz EFG Eurobank, kao i IT security rešenja koja se koriste u nekoliko naših vodećih banaka.Drugog dana skupa u Banja Luci, predstavljeno je i Basel II rešenje koje je S&T uspešno implementirao u Poštanskoj štedionici, a Republika Srpska se priprema za uvođenje ovog standarda.

Ovaj skup je dao jedinstven pogled na sadašnji razvoj IT tehnologije u bankarstvu, kao i način da bankarski precesi budu usklađeni sa trenutnim i nadolazećim regulativama kao i svetskim trendovima u bankarstvu.

Leave a Reply