Događaji

BDW DIZAJNLABS radionice

DIZAJNLABS su pažljivo organizovane da bi se Srpskoj i regionalnoj kreativnoj zajednici omogućila dodatna profesionalna edukacija, tako što će učiti od najvećih svetskih kreativnih umova na intimnim i intenzivnim kursevima i radionicama, a koje naši polaznici nikad ne mogu da sretnu u svojim svakodnevnim poslovima ili na fakultetu.

Globalni kreativni lideri, predavači na svetski poznatoj konferenciji Beogradske nedelje dizajna, ljubazno odvajaju dodatno vreme tokom festivala da bi održali ove dragocene sesije za domaće kreativce.

Radionice traju tri sata, i svaka ima različita pravila učestvovanja, tok radnje i finalni rezultat, prema planu moderatora koji će unapred biti predstavljen interesentima. Prisustvo DIZAJNLABS radionicama je potpuno besplatno. Prijave su do 31. maja uz predhodnu registraciju, sa kratkim esejem koga prati portfolio. Osoba za prijavu je naš Marko, na festivalskom veb sajtu.

RADIONICA DIGITALNOG DIZAJNA 5. Jun / 10:00
KITCHEN BUDAPEST, Mađarska

Kitchen Budapest je nova laboratorija medija za mlade istraživače koji su zainteresovani za dodirne tačke u mobilnoj komunikaciji, on-line komunikaciji i urbanom prostoru, i zainteresovani su za izradu eksperimentalnih projekata u međudisciplinarnim timovima.

RADIONICA DIZAJNA NAMEŠTAJA 5. Jun / 13:00
THOMAS FEICHTNER, Austrija

Radionica za dizajnere predmeta koji imaju hrabrost da eksperimentišu sa formama i da pomere dizajn predmeta izvan masovne i komercijalne produkcije. Feichtner će se koncentrisati na svoje poslednje radove, fokusirajući se na umetničke aspekte i više na eksperimentalni pristup.

DIZAJN I BIZNIS PANEL DISKUSIJA 5. Jun / 16:00
NOVA ISKRA / DIZAJN INKUBATOR, Srbija

Dizajn kao iskra za srpsku ekonomiju. Učesnici: Srđan Janićijević (Mokrogorska škola Menadžmenta, Faultet za medije i komunikacije), Branko Nikolić (Studio Antipod), Milena Radović (SIEPA), Slobodan Jovanović (Coba & Associates), Miloš Ivković (Trikotaža Ivković)

RADIONICA INDUSTRIJSKOG DIZAJNA 6. Jun / 10:00
JÖRG BONER, CH

Radionica za savremene dizajnere proizvoda koji će naučiti kako da koriste tradicionalno klasičan dizajn i moderne komunikacije, sa emocijama, anegdotama i sećanjima kao pokretačima za komunikaciju sa potrošačima.

MASTERKLAS IZ MENADŽMENTA U KULTURI 6. Jun / 13:00
JENNI CARBINS / MATILDA, Australija

Masterklas za kustose, mlade kreativce i eksperte iz oblasti menadžmenta u kulturi. Dženi Karbins će pokazati kako kreiranje preciznog koncepta, pažljive selekcije i vrhunske prezentacije može da rezultira kompleksnim pregledom kreativne scene jednog društva, u ovom slučaju australijskog dizajna.

RADIONICA DIZAJNA STAKLA 6. Jun / 16:00
MATTI KLENELL, Švedska

Radionica za dizajnere predmeta spremne na izazov sa jednim od najtežih materijala koji zahteva strpljenje i lucidnost – staklom. Klenel, kao vešt zanatlija i dizajner, će podeliti svoje tajne sa vama.

Leave a Reply