digital-tv
Događaji

Besplatne IT radionice u Domu omladine Beograda

Ove zime Dom omladine Beograda, u saradnji sa međunarodnom studentskom organizacijom AIESEClokalna kancelarija Singidunum, biće domaćin projekta ”Pokreni svoju budućnost” i omogućiti mladima da besplatno steknu osnovno znanje ruskog i italijanskog jezika, kao i iz oblasti informacionih tehnologija. Projekat se realizuje u sklopu besplatne Škole omladinskog preduzetništva Doma omladine Beograda.

digital-tv

Tokom februara i marta u Domu omladine Beograda održavaće se dva tipa besplatnih radionica:jezičke radionice, u okviru kojih će učenici i studenti imati priliku da se upoznaju sa osnovama ruskog i italijanskog jezika, kao i radionice u oblasti informacionih tehnologija, na kojima će se obrađivati teme programskih jezika C++ i Java, kao i OsX operativni sistem. Predavači su studenti – volonteri  iz Rusije, Italije, Turske i Bugarske, koji kroz interaktivne radionice, timski rad, internacionalno okruženje i kreativne aktivnosti koje pokrivaju ključne teme, učesnicima projekta ukazuju priliku da razviju komunikacione i liderske veštine i prošire mrežu prijatelja, pored stečenog znanja iz navedenih tema.

 

Radionice su namenjene mladim ljudima između  15 i 30 godina, koji ne moraju imati predznanje iz navedenih oblasti. Trajanje radionica je 5 nedelja, a broj mesta je ograničen na 20 učesnika po temi za jezičke radionice, i 12 učesnika po temi za IT radionice.

 

Učešće u radionicama je besplatno, a prijave se vrše putem mejla[email protected]. U prijavi je potrebno navesti ime i prezime, uzrast i za koju radionicu se prijavljujete.

 

Mala škola programiranja: C++ i Java

Termini: 10, 12, 17, 19, 24. i 26. februar 2015. godine

Trajanje termina: od 12 do 15 časova.

Prostor: IT kutak u holu ispred sale Amerikana Doma omladine Beograda

 

Korišćenje OsX operativnog sistema

Termini: 17, 19, 24 i 26 februar i 2, 4. i 6. mart 2015. godine.

Trajanje termina: u februaru od 15 do 17 časova, u martu od 13 do 15 časova

Prostor: IT kutak u holu ispred sale Amerikana Doma omladine Beograda

 

Škola stranih jezika: Italijanski i ruski

Termini: 09, 10, 12, 17, 19, 25. i 27. februar i 2, 4. i 5. mart 2015. godine

Trajanje termina: ruski od 14 do 16 časova, italijanski od 16 do 18 časova

Prostor: Klub Doma omladine Beograda

 

IT radionice vode:  Firuze Taytas – 24 godine (Ankara, Turska), studira Computer Engineering at Hacettepe University i Galina Grozeva – 24 godine (Varna, Bugarska), završila je University of Economics Varna, odsek za IT

Leave a Reply