Događaji

BI Roadshow Pitera Majersa

Srbija je u ponedeljak, 03. marta, imala priliku da bude jedna od stanica na putovanju BI Roadshow-a Pitera Majersa (Peter Myers) po Centralnoj i Istočnoj Evropi. Ovaj IT stručnjak održao je predavanja i radionice na temu Business Intelligence i Big Data i predstavio najnovije Microsoft tehnologije koje za osnovni cilj imaju da značajno pomognu pri istraživanju, analiziranju, vizualizaciji i kreiranju jasnog uvida kako u strukturirane, tako i u nestrukturirane podatke.

 

Ovo jednodnevno predavanje i radionice o Microsoft Power BI servisima zasnovanim na cloud-u i mobilnoj BI ponudi, BI i data warehousing mogućnostima SQL servera 2014, sledećoj generaciji baza podataka, kao i o Parallel Data Warehouse Appliance i HD Insights servisima koji rade na Azure tehnologiji, održano u beogradskom hotelu Crown Plaza, omogućio je svim prisutnima da se informišu i edukuju kako da svoje poslovanje učine agilnijim i efikasnijim stičući uvid iz vaših korporativnih i javnih podataka.

bi

Sve radionice je držao Piter Majers, IT stručnjak, koji još od 1997. godine radi sa Microsoft bazama podataka i razvojnim proizvodima. Trenutno je angažovan kao stručnjak za sve Microsoft Business Intelligence proizvode i pruža mentorstvo, tehničke treninge i osmišljava sadržaj treninga za SQL server, Office i SharePoint.

 

Power BI (Business Intelligence) objedinjuje prednosti Microsoft-ovih servisa u oblaku, produktivnosti i poslovne inteligencije, koje nam sada omogućavaju da lako analiziramo i vizuelno prikažemo, prezentujemo važne podatke na najjednostavniji način, podelimo ih sa drugima i zajedno na njima radimo, sa bilo kog uređaja pomoću Office 365 servisa. Sa Microsoft BI servisima, korisnici imaju pristup “oblaku” pomoću kog dele svoje nove vizuelne prikaze i izveštaje sa svojim kolegama u realnom vremenu, i na mobilnim uređajima. U takvoj interakciji oni pomoću svojih uvek ažurnih podataka na jedan novi način imaju uvid u svoj rad, rad svog tima, pa tako i svojim radom upravljaju uspešnije.

 

Jedna od ključnih mogućnosti koje korisnici imaju na raspolaganju jeste  Data Management Gateway koji omogućava vezu sa baznim izvorom podataka (računarom) i koji vrši ažuriranje prema rasporedu, BI sajtove, namenske radne prostore koji su optimizovani za BI projekte, pristup BI sajtovima i podacima bez obzira gde se korisnici  i upite na prilagođenom jeziku kroz pitanja i odgovore koji omogućavaju korisnicima da postavljaju pitanja vezana za svoje podatke i primaju neposredne odgovore u obliku interaktivne tabele, grafikona ili crteža.

 

Tokom današnjeg dana, Piter Majers je svim prisutnima preneo svoje znanje i ekspertizu, naročito kada su u pitanju novi servisi na kojima kompanija Microsoft intenzivno radi kada je u pitanju tehnologija za podršku Data Warehouse‑u i sistemima business intelligence, ali i na tehnologijama koje služe za prezentaciju podataka sistema poslovne inteligencije (BI).

 

Više informacija možete pronaći na www.powerbi.com .

Leave a Reply