Događaji

BS Procesor na modnoj reviji

Drugog dana 17. „Jacobs Fashion Selectiona“ održana je druga po redu Lagunina humanitarna modna revija na kojoj su oživljeni junaci iz romana deset domaćih pisaca: Vesne Dedić Milojević, Jelene Bačić Alimpić, Ružice Sokić, Maše Rebić, Isidore Bjelice, Mirjane Đurđević, Zorice Karanović, Jovana Ćirilova, Gorana Skrobonje i Duleta Nedeljkovića. Modni dizajneri „Kreativne radionice Krug 8“ osmislili su unikatne modne kreacije za pisce i književne junake koje su otelotvoravale brojne poznate ličnosti: Goca Tržan, Sanja Marinković, Ivan Ivanović, Nenad Okanović, Nebojša Pajkić, Bojana Stojković, Iva Štrljić, Jellena, Vladislava Gordić Petković, Bojana Kesić, Suzana Mančić i Zoran Jovanović.

Budući da je revija imala humanitarni karakter, na koktelu je kompanija „BS Procesor“ poklonila laptop Aleksandri Kostić, učenici trećeg razreda Prve ekonomske škole, a dodeljena joj je i stipendija za Trgovački kurs.

Pred prepunom salom, punih dvadeset minuta defilovali su književni junaci dok se iz pozadine čuo glas autora koji je čitao odgovarajući odlomak. Najveći aplauz dobila je definitivno miljenica čitalačke publike Vesna Dedić Milojević, ali i Jelena Bačić Alimpić i Goca Tržan. Ružica Sokić je čitanjem odlomaka iz svoje knjige osvojila publiku, a naročito je bio živ i lirski izlazak Zorana Jovanovića koga je opisao Jovan Ćirilov, uz dinamičnu romsku muziku i u plesnom aranžmanu.

Reviji su prisustvovale brojne poznate ličnosti iz javnog života, a iz sale se dugo izlazilo po završetku revije jer je zvanica bilo i više nego što je sala Doma garde mogla da primi.

Leave a Reply