Događaji

Bubble Cup takmičenja – timsko takmičenje u rešavanju algoritamskih problema

Tim „Mljivo“ iz Hrvatske pobednik je ovogodišnjeg, trećeg po redu, Bubble Cup takmičenja. Drugo mesto zauzeo je srednjoškolski tim Suit Up! iz Hrvatske dok se na treće mesto plasirao tim Prongrammers iz Novog Sada.

U finalu timskog takmičenja u rešavanju algoritamskih problema namenjenog studentima i srednjoškolcima u Srbiji i regionu, učestvovalo je 16 ekipa. Cilj takmičenja, čiji su glavni organizatori Informaciono društvo Srbije i Microsoft Razvojni centar Srbija, je popularizacija programiranja među mladima i poboljšanje uspeha ekipa naše zemlje na prestižnim međunarodnim takmičenjima.

Ove godine je od oko 350 učesnika, odnosno 96 timova sa teritorije Hrvatske, Bosne, Makedonije, Rumunije i Srbije, pristiglo 635 rešenja, kao odgovor na zadate probleme u okviru dve online kvalifikacione runde. Ukupno 16 ekipa finalista imalo je priliku da, tokom petočasovnog druženja, rešavaju algoritamske zadatke u razvojnom okruženju i programskom jeziku po izboru.
Prijatelji takmičenja su Računski centar Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, Rektorat Univerziteta u Beogradu i Ministarstvo prosvete Republike Srbije.

Leave a Reply