Događaji

CEBIT 2012 i učešće srpskih IT kompanija

Udruženje informatičke delatnosti PKS i Deutsche Messe Hannover na konferenciji za novinare u PKS predstavili su nastupajući sajam informacionih tehnologija “CeBIT 2012.”, kao i učešće srpskih IT kompanija na ovoj svetskoj manifestaciji

Najavljujući najveći sajam informaciono komunikacionih tehnologija “CeBIT 2012.” koji će se održati od 06. do 10. marta 2012. godine u Hanoveru, potpredsednik projekta CeBIT, Martina Lubon, predstavila je program ovogodišnjeg sajma, ističući prednosti i koristi koje dobijaju firme – izlagači. Izborom ključne teme ovogodišnjeg sajma “Managing Trust” (Upravljanje poverenjem) CeBIT 2012. stavlja poseban akcenat na poverenje i bezbednost u digitalnom domenu, gde su sigurnost i poverenje u digitalnom svetu zajednički interes države, privrede i potrošača.

O detaljima učešća srpskih firmi govorili su sekretar Udruženja informatičke delatnosti PKS, Jelena Jovanović, predsednik Društva za Informatiku Srbije, Nikola Marković i savetnik za informacione tehnologije SIEPA, Andrija Bednarik. Srpske kompanije na ovogodišnjem sajmu predstaviće svoja rešenja i usluge na štandu u organizaciji SIEPA, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije. Naglašen je veliki potencijal srpskih ICT firmi, uz napomenu da su se tri firme (Execom, Madnet i Algotech) iz Srbije ove godine našle na listi 50 najboljih kompanija, sa najbržim rastom.

Na prošlogodišnjem sajmu CeBIT bilo je oko 400.000 posetilaca iz 90 zemalja, a izlagalo je više od 4.200 preduzeća iz više od 70 zemalja. Među njima su i brojne firme koje su se vratile na CeBIT nakon višegodišnje pauze, kao što su Oracle, HP, Xerox, Canon, Epson i Siemens Enterprise Communications. CeBIT je događaj za donosioce odluka. Isticanjem pravih trendova, okupljanjem vrhunskih stručnjaka ovaj sajam predstavlja najefikasniju platformu za marketing, uspostavljanje novih poslovnih kontakata i akviziciju novih klijenata u celom svetu. Ove godine, očekuje se oko 500.000 posetilaca, čime bi se potvrdio epitet najvećeg i najpoznatijeg sajma informacionih tehnologija u svetu. Težište ovogodišnjeg sajma CeBIT 2012. biće na četiri korisnički orijentisane platforme: “CeBIT pro je srž sajma i prikazuje efikasna i sigurna ICT rešenja za preduzeća. “CeBIT gov” predstavlja ICT rešenja za javnu upravu i zdravstvenu zaštitu. “CeBIT life” donosi ICT u svakodnevni život i pruža nove poslovne modele koje pokreću rastuće potrebe potrošača, a “CeBIT lab” pruža najsavremenija ICT rešenja i prezentuje trendove sutrašnjice.

CeBIT je u svetu najvažniji događaj u oblasti digitalne privrede, sa najbrojnijim internacionalnim učešćem. Od 1986. održava se svake godine u proleće, kao samostalna priredba u organizaciji Deutschen Messe AG u Hanoveru. Jedinstvenom kombinacijom sajma, konferencija, stručnih predavanja, prezentacija preduzeća i drugi priredbi na štandovima izlagača, CeBIT daje snažne impulse za započinjanje poslova i postizanje privrednog uspeha. Sledeće godine je Brazil zemlja – partner ove najveće svetske sajamske IT manifestacije. To je odlična prilika za sve izlagače da uspostave i prodube poslovne odnose sa brazilskim partnerima, jer enormni potencijal rasta čini ovu zemlju nezaobilaznu za internacionalne koncerne, ali i za mala i srednja preduzeća.

Leave a Reply