Događaji

Cisco Connect 2014 donosi “Internet of Everything” (IoE) u Jugoistočnu Evropu

Učesnici će imati priliku da vide pun IoE potencijal na vodećoj konferenciji na temu IT umrežavanja u regionu.

Cisco, vodeći svetski tehnološki lider i inovator organizuje drugi po redu Cisco Connect, jedan od najvećih IT događaja u regionu Jugoistočne Evrope (SEE), od 2. do 4. aprila u Splitu, Hrvatska. Kompanija Cisco, zajedno sa svojim partnerima, očekuje da okupi više od 800 IT eksperata i članova poslovne elite iz zemalja Jugoistočne Evrope kako bi diskutovali o najnovijim trendovima i tehnologijama koje utiču na poslovanje.

cisco_051011

Glavna tema konferencije je Internet of Everything, njegov uticaj i vrednost. Internet of Everything se odnosi na umrežavanje ljudi, procesa, podataka i stvari, kao i na uvećanje vrednosti koje se javlja kada se “sve” umreži. Nekoliko tehnoloških tranzicija, uključujući Internet of Things, mobilnost, cloud računarstvo i sve veći uticaj big data trenda, kombinuje se kako bi omogućili IoE.

“Jugoistočna Evropa poseduje odličan inženjerski i IT talenat a IoE donosi značajne prilike za inovaciju u regionu, bilo da se radi o optimizaciji procesa proizvodnje, upotrebi senzora u agronomiji ili razvoju novih softvera i aplikacija”, izjavio je Peter Hajdu, generalni menadžer kompanije Cisco u Jugoistočnoj Evropi. “Na Cisco Connect konferenciji svi prisutni će imati priliku da diskutuju o potencijalu IoE-a kada su u pitanju njihove organizacijie ali takođe i da saznaju o najnovijim tehnološkim trendovima i vide tehnologiju u akciji”.

Prema procenama kompanije Cisco, Internet of Everything će tokom naredne decenije biti globalna prilika vredna 19 biliona dolara. Nove analize komanije Cisco otkrivaju da će 4.6 biliona dolara od te sume biti dostupno organizacijama javnog sektora kroz uštede troškova, povećanu produktivnost, nove prihode i bolji život građana.

Ove godine, Michael Ganser, viši potpredsednik komanije Cisco za Centralnu Evropu, na konferenciji će prezentacijom otvoriti diskusiju na temu Internet of Everything. Posle Ganserove prezentacije, Patrick Schmidt, direktor sektora za tehnologije u kompaniji Cisco za Centralnu Evropu, pričaće o omogućavanju brzog IT-a (Enabling Fast IT ) kroz hardverske i softverske inovacije. Tokom dva dana trajanja konferencije učesnici će moći da prate oko 50 prezentacija koje pokrivaju oblasti kao što su IT bezbednost, enterprise mreže, data centri, komunikacija i kolaboracija, kao i mreže za pružaoce usluga.

 

Ovogodišnji partner Cisco Connect konferencije je Hrvatski Telekom.

Više informacija o Cisco Connect SEE konferenciji možete naći na sledećem linku.

Leave a Reply