Događaji

Cisco Live 2011 – Telepresence sesija u Beogradu

Povodom ovogodišnje Cisco Live 2011 konferencije, za predstavnike medija je u Beogradu 27. i 28. septembra održana Telepresence sesija uživo na kojoj je Dejv Evans, glavni futurista i praktičar u inovacijama u IBSG (Internet Busines Solutions Group) odseku kompanije Cisco govorio o deset tehnoloških trendova koji će promeniti svet u narednih deset godina.

Novinari su imali priliku da čuju nešto više o fenomenima kao što su komuniciranje između mašina, 3D štampanje, dolazak ere zetabajta, novi izvori energije, klaud računarstvo i mnogim drugim trendovima koji će bitno izmeniti način na koji koristimo tehnologiju i doživljavamo svet oko nas.

Dejv Evans – Glavni futurista, praktičar u inovacijama

Dejv Evans je glavni futurista u Internet Busines Solutions Group (IBSG) odseku kompanije Cisco. IBSG sarađuje sa vodećim svetskim kompanijama kojima pomaže da budu konkurentnije kroz efikasne poslovne procese i implementiranje tehnoloških rešenja.

Kao veteran sa više od 21 godine iskustva u kompaniji Cisco, Evans se IBSG odseku priključio iz IT-a, gde je do skoro rukovodio timom za inovacije u globalnoj arhitekturi, sa fokusom na IP telefoniju, objedinjene poruke, bežično povezivanje, umreženi dom i tehnologije koje imaju veze sa internetom.

Evans poseduje strast prema primenjivanju tehnoloških inovacija kada postoje realne poslovne potrebe. Takođe je poštovan i van kompanije Cisco kao stručnjak za tehnologije u povoju i neguje odnose sa mnogim uticajnim ljudima iz industrije, uključujući i one koje investiraju kapital u nove kompanije.

Evans je primio mnoge nagrade i priznanja tokom karijere u kompaniji Cisco, uključujući i nagradu za „Neotkrivenog Heroja” koju je dobio dvaput, kao i mnoge druge nagrade za tehnološke inovacije i organizovanje timova.

Pre nego što se pridružio kompaniji Cisco, Evans je radio na raznim IT pozicijama u kompanijama AMD i MMI. Završio je računarstvo i računarsko inženjerstvo na Univerzitetu San Hoze u Kaliforniji.

Leave a Reply