Događaji

Combis Finance Day Beograd: Finansijska industrija ruku pod ruku s IT-em

Regionalni sistemski integrator Combis je na jednodnevnom događanju „Combis Finance Day Beograd“ predstavio IT rešenja koja prate i podupiru finansijsku industriju.

Finansijska industrija se može osloniti na naprednu informacionu tehnologiju u svom svakodnevnom poslovanju i prilagođavanju novim potrebama korisnika. Koristeći rešenja poput Cloud computing, automatizacije procesa, alata za poslovno upravljanje te upravljanje gotovinom i potraživanjima moguće je ne samo značajno povećati efikasnost i ostvariti uštede već i unaprediti odnose s klijentima i povećati konkurentnost na zahtevnom tržištu.

– Finansijska industrija zahtevna je po svojoj dinamici te jedinstvena zbog brzog prihvaćanja naprednih tehnologija s kojima banke unapređuju svoje procese iznutra, ali i pomoću kojih grade svoj imidž prema klijentima. Uspešne banke i institucije kontinuirano traže da ih tehnologija podrži u nastojanju da budu što fleksibilnije, dostupnije i efikasnije, a to iziskuje kvalitetna i promišljena nova ulaganja – rekao je Miloš Vlahović, direktor Combisa u Srbiji.

Poseban naglasak na događanju stavljen je na Cloud i EPM/BI alate. Kako kaže Vlahović, to je odraz velikog interesa koji na globalnom nivou značajno integrira finansijsku industriju i IT.

– Istraživanja pokazuju kako će Cloud tehnologija biti prioritet u suvremenom bankarstvu. Po istraživanju od pre nekoliko meseci, 39 posto ispitanih članova Uprava zaduženih za informatiku govori kako će više od polovine bankarskih transakcija biti provedeno preko Cloud infrastrukture do 2015. godine. Dakle, svedočimo jako brzim promenama u načinu na koji doživljavamo bankarstvo, te stoga moramo uspostaviti intenzivnu komunikaciju između bankara i IT-evaca. Ruku pod ruku, zajedno menjajmo finansijsku industriju – pozvao je Vlahović.

Događanje je okupilo oko 50 učesnika iz raznih finansijskih institucija koji su imali priliku upoznati Private Cloud rešenje iz Combisa, Sistem planiranja, budžetiranja i predviđanja (Enterprise Performance Management), Sistem upravljanja gotovinom (Cash Management), aplikativno rešenje za upravljanje potraživanjima (ComDebts) te rešenja za upravljanje troškovima i automatizaciju poslovnih procesa, kao i direktnog bankarstva. O uspešnosti rešenja svedočile su brojne studije slučaja implementacije u velikim bankama i osiguravajućim društvima u regiji.

Leave a Reply