Događaji

ComTrade nagrađen IT Globusom za Fabriku Znanja

Pored toga što je neosporno najveći IT skup u Juogoistočnoj Evropi, Fabrika Znanja je zvanično stekla i titulu nabolje IT manifestacije održane u Srbiji u toku 2010. godine po oceni stručnog žirija časopisa Micro-PC World. Na dodeli nagrada IT Globus održanoj u Svečanoj dvorani Skupštine Grada Beograda u sredu 1. decembra 2010. godine, ComTrade je nagrađen ovim prestižnim priznanjem u prisustvu brojnih lidera IT industrije, kao i elektronskih i štampanih medija.

Nagradu je u ime kompanije preuzeo Chief Marketing Officer Ljubomir Ristić, koji je ujedno bio i jedan od primarnih idejnih tvoraca i „arhitekata“ ove poslovno-edukativne manifestacije. Da podsetimo, Fabrika Znanja je održana po drugi put u ComTrade Technology Center-u od 7. do 10. septembra tekuće godine i u toku 4 dana trajanja okupila veliki broj domaćih i stranih stručnjaka, VIP gostiju iz svih sfera javnog života, IT prefesionalaca, novinara, učenika i studenata.

Glavna nagrada Zlatni Globus pripala je kompaniji Orion telekom za uvođenje konkurencije i razvoj tržišta fiksne telefonije, dok je Crni Globus za najveći IT propust kolektivno dodeljen menadžerima koji su zbog svojih bonusa i smanjenja troškova redukovali ulaganje u informacione tehnologije.

Redakcija časopisa Micro-PC World je takođe u saradnji sa Narodnom kancelarijom predsednika Republike Srbije organizovala donatorsku akciju pod nazivom „Probudimo IT Srbiju“ u okviru koje su prikupljana sredstva za modernizaciju procesa obrazovanja, a ComTrade je bio jedan od pokrovitelja ove društveno-odgovorne akcije.

Leave a Reply