Događaji

ComTrade Open Day 9

Tradicionalna manifestacija posvećena mladima ComTrade Open Day 9, održana je prošle nedelje, gosti  kompanije ComTrade bili su učenici srednje Elektrotehničke škole „Nikola Tesla“ iz Kraljeva i Tehničke škole Železnik, iz Beograda. Oko 100 đaka na ovom Open Day-u imalo je priliku da sazna nešto više o informacionim tehnologijama, upozna svet hardvera, kao i Visoku školu strukovnih studija za informacione tehnologije u Srbiji- ITS.

Dobrodošlicu studentima poželeli su Tatjana Ferendino menadžer za odnose sa javnošću grupacije i Srećko Miodragović, savetnik predsednika kompanije.

Zanimljivo predavanje o novim tehnologijama, o socijalnom aspektu Interneta, socijalnim mrežama i o perspektivi edukacije u oblasti IT-a pripremio je Bojan Đuričić, inženjer u ComTrade-u. Pored predavanja, đaci su imali prilike da se upoznaju sa procesom proizvodnje ComTrade računara.

Srednjoškolci su sa Tatjanom Glišić zaduženom za marketing u ComTrade ITSS-u, obišli ComTrade tehnološki centar i tokom obilaska prezentovane su im osnovne delatnosti grupacije. Pored druženja u IT Club-u, domaćini su bili na raspolaganju mladim kolegama za sva pitanja koja se tiču poslovanja kompanije.

S obzirom na to da su gosti Comtrejda bili srednjoškolci, ovo je bila prilika da se na kraju posete ovoj kompaniji upoznaju sa planom i programom Visoke škola strukovnih studija za informacione tehnologije – ITS, koja je odnedavno u sastavu ComTrade-a. Đaci su pored prezentacije i razgovora sa profesorima obišli i prostorije škole, uverivši se u izuzetne uslove studiranja.

Leave a Reply