Događaji

ComTrade otvorio Fabriku Znanja 2010

Juče je u ComTrade tehnološkom centru započeo edukativno-poslovni skup Fabrika Znanja, koji će trajati od 7. do 10. septembra. Program Fabrike Znanja je zvanično otvorio Premijer Republike Srpske gospodin Milorad Dodik, a prisutnima su se obratili Potpredsednik Vlade Republike Srbije i Ministar ekonomije i regionalnog razvoja gospodin Mlađan Dinkić, Gradonačelnik Beograda gospodin Dragan Đilas, kao i domaćin manifestacije, predsednik ComTrade-a, gospodin Veselin Jevrosimović.

Ovo je najveći regionalni IT skup koji na jednom mestu okuplja predstavnike javnog i privatnog sektora i stimuliše javnu debatu povodom najvažnijih pitanja iz ove oblasti. Ove godine, glavni fokus Fabrike Znanja su poslovna softverska rešenja za različite privredne grane, jer je ovo polje na kome lokalne kompanije i javne instutucije imaju veliki potencijal za rast i razvoj. Pored sopstvenih rešenja za klijente iz javnog i poslovnog sektora, ComTrade predstavlja i rešenja svojih globalnih partnera, sa kojima intenzivno sarađuje na ostvarenju poslovnih ciljeva.

Na otvaranju Fabrike Znanja 2010

Ipak, Fabrika Znanja ne bi mogla da opravda svoje ime kada ne bi bila otvorena i za najmlađe posetioce, pa su u goste ComTrade-u ponovo došli osnovci, srednjoškolci i studenti. Oni su imali prilike da uživo vide i isprobaju novi ComTrade-ov proizvod namenjen obrazovanju – MiniBook prenosivi računar sa lokalno razvijenim edukativnim softverom TeachMe. Mladi talenti do 26 godina će takođe imati svoj trenutak u toku Fabrike Znanja, jer će poslednjeg dana javnosti biti predstavljeni rezultati nagradnog konkursa za softverske ideje Right Click, a najboljim autorima uručene vredne nagrade.

Još jedan izuzetno važan aspekt Fabrike Znanja su okrugli stolovi, koji okupljaju istaknute stručnjake iz različitih oblasti na jednom mestu u cilju podsticanja javnog dijaloga i ubrzanog rešavanja nekih vitalnih pitanja. Uz pomoć moderatora iz ComTrade-a i u prisustvu medija, biće reči o upotrebi informacionih tehnologija u različitim oblastima, kao i perspektivama budućeg tehnološkog razvoja u celom regionu.
Sadržaj Fabrike Znanja je tematski organizovan po danima:

Utorak, 7. Septembar 2010. – Education Day
Dan rezervisan za svečano otvaranje, posete učenika i studenata, prezentacije vendorskih rešenja i dva okrugla stola – „Gde je Srbija (region) na tehnološkoj mapi Evrope“ u 13:30 i „Povezivanje informacionih sistema državnih institucija u cilju boljih usluga građanima“ u 15:30 časova

Sreda, 8. septembar – FINANCE & TELCO DAY
Drugog dana Fabrike Znanja glavne teme će biti softverska rešenja za finansijske institucije (banke i osiguravajuća društva) i telekomunikacione kompanije (mobilne i fiksne operatere i internet provajdere). Za 15:30 je predviđen okrugli sto na temu: “e-trgovina kao element strategije razvoja srpske privrede“

Četvrtak, 9. septembar – PUBLIC DAY
Upotreba informacionih tehnologija u javnim organizacijama će dominirati većinom sesija u toku trećeg dana, uz studije slučaja o već realizovanim projektima, predstavljanje rešenja koje unapređuju usluge javnog sektora i prezentacija o edukativnim programima HP-a i Intel-a. Specijalni gost će biti Jasna Matić, Ministar za telekomunikacije i informaciono društvo u Vladi Republike Srbije.

Petak, 10. septembar – ENTERPRISE & HEALTH DAY
Poslovna rešenja za privredu i informacioni sistemi za zdravstvo će biti u fokusu poslednjeg, četvrtog dana Fabrike Znanja. Pored dva okrugla stola – „Perspektiva informatizacije zdravstva Srbije – info-autoputevi za standardizovano korišćenje i razmenu podataka“ u 11:30 i „IT mediji i IT vendori“ u 16:00 časova, posetioci će imati priliku da čuju i prezentacije ComTrade-ovih globalnih partnera.

Detaljan raspored svih predavanja, prezentacija i okruglih stolova, kao i sve ostale relevantne informacije o IT skupu Fabrika Znanja možete pronaći na adresi www.fabrikaznanja.com.

ComTrade je poslovni sistem sa dvadeset godina iskustva na polju informacionih tehnologija, 16 kompanija članica širom Evrope i Severne Amerike i preko 1500 vrhunskih stručnjaka, od kojih je 1000 softverskih inženjera. Kompanija se bavi širokim spektrom aktivnosti u okviru IT industrije, sa posebnim akcentom na razvoju i implementaciji naprednih softverskih rešenja.

Leave a Reply