Događaji

Đaci sa robotima na Sajmu tehnike

Roboti ICM Electronics-a biće domaćini na Sajmu tehnike djacima srednjih tehničkih škola Srbije. Na štandu ICM Electronicsa u hali 1 Beogradskog sajma u sredu, 13.05. u periodu od 11,00 do 13,00 časova djaci matematičkih i tehničkih škola saznaće kako roboti funkcionišu, na koji način zavaruju, pakuju, prenose i obavljaju druge poslove u industriji. Iskustvo i znanja o primeni robota u industriji prikazaće im inženjeri ICM Electronicsa među kojima ima priličan broj onih koji su i sami nekada bili učenici tehničkih škola. Beogradski sajam u želji da pomogne djacima tehničkih škola da se već sada upoznaju sa tehnikom u praksi omogućili su od 11. do 15. maja besplatan ulaz.

Pored djaka u poseti Sajmu tehnike i štandu ICM Electronics biće i studenti katedra za Mehatroniku beogradskog i novosadskog Fakulteta tehničkih nauka.

Kompanija ICM Electronics, domaći je lider u oblasti robotizacije i automatizacije proizvodnih procesa. Nedavno je, u sremskom selu Platičevo, otvorila prvu fabriku za proizvodnju robotskih ćelija, a odnedavno je dobitnik tri značajne nagrade: „Aurea za investiciju godine”, nagrade Privredne komore Srbije za doprinos razvoju i unapređenju privrede Srbije i godišnje nagrade Privredne komore Vojvodine.

Leave a Reply