Događaji

Dan digitalnog aktivizma u KC Gradu

U organizaciji Fondacije „Ana i Vlade Divac“ i uz podršku Fondacije za otvoreno društvo Srbija u KC Gradu juče je održan Dan digitalnog aktivizma, jednodnevni događaj organizovan sa ciljem da se pokažu primeri dobre prakse i pomogne najširem krugu organizacija i mladih da saznaju više o mogućnostima korišćenja novih medija za aktivizam.

Uticaj digitalnog aktivizam na mlade i primeri dobre prakse, bila je centralna tema ovog događaja na koju su diskutovali predstavnici omladinskih organizacija i aktivisti.

Na temu digitalnog aktivizma govorili su Snežana Bačlija Knoch, trener na Youth in Action programima, Jovana Tripunović, doktorantkinja na Fakultetu političkih nauka, Nikola Jovanović, bloger i preduzetnik, Ilir Gaši, aktivista i Milan Maglov, autor stranice Dnevna doza kreativnosti i Client Service Manager .

dan-digitalnog-aktivizma

Obraćajući se prisutnima, predstavnici omladinskih organizacija iz Kruševca, Niša, Pirota, Raške, Iriga, Sombora, Novog Sada, Aleksinca i Beograda predstavili su 15 projekata realizovanih u okviru konkursa za omladinske projekte „Zdravo Internet“, koji su za cilj imali promociju zdravlja i zdravih stilova među mladima korišćenjem novih tehnologija.

Tako je, između ostalog, predstavljeno i besplatno online psihološko savetovalište za studente „Pričajmo o tome”, festival kratkih filmova o prevenciji neželjenih maloletničkih trudnoća koje su snimali srednjoškolci , Tik Tak Fest, elektronska brošura „Moj slatki životni saputnik” sa pričama mladih ljudi o životu sa dijabetesom i mnogi drugi.

„Zdravo internet”, podržan od strane Fondacije za otvoreno društvo Srbija, je 4. konkurs za omladinske projekte Fondacije „Ana i Vlade Divac” realizovan u okviru programa „Stvarno važno”, kroz koji je u prethodnih 14 meseci podržano ukupno 50 omladinskih projekata u 23 mesta u Srbiji.

Leave a Reply