sajam-tehnike
Događaji

Danas se otvara sajam tehnike pod sloganom “Korak u budućnost”

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Žarko Obradović na Beogradskom sajmu otvoriće danas 57. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća.

Sajam, pod motom “Korak u budućnost“, trajaće do 17. maja.

sajam-tehnike

Biće predstavljene savremene tehnologije iz oblasti automatizacije, robotike, bežičnih komunikacija, elektroenergetike, elektronike, rasvete, procesne tehnike, logistike, materijala, dostignuća iz oblasti reindustrijalizacije, energetske efikasnosti, alternativnih i obnovljivih izvora energije, primene IT u industriji.

Među 600 izlagača iz 22 zemlje sveta, na sajmu će, pod okriljem Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, 65 izlagača – instituti, fakulteti, inovacioni, istraživačko-razvojni i razvojno-proizvodni centri, visokotehnološka društva i druge organizacije i ustanove, predstaviti svoja dostignuća, pod sloganom “Istraživanja za inovacije”.

Kako je saopšteno, nakon otvaranja, ministar Obradović obratiće se i na konferenciji za novinare povodom predstavljanja godišnjeg izveštaja “Projekta podrške inovacijama u Srbiji”.

Na konferenciji će učestvovati i šef Misije Svetske banke u Srbiji Lu Brefor, zamenik šefa Delegacije EU u Srbiji Adriano Martins, vršilac dužnosti direktora Fonda za inovacionu delatnost Ljiljana Kundaković, navodi se u saopštenju Ministarstva.
Na konferenciji biće predstavljene i kompanije dobitnici finansiranja Fonda za inovacionu delatnost.

Leave a Reply