Događaji

DanubeIT konferencija

Drugu godinu za redom Vojvođanski ICT klaster organizovao je DanubeIT konferenciju na temu “Inovacije i preduzetništvo u sektoru visokih tehnologija”, posvećenu brojnim temama iz domena startap projekata, inovacija i preduzetništva. Učesnici konferencije imali su priliku da u dva dana, 31. maja i 1. juna u Novom Sadu na Ribarskom ostrvu čuju govornike iz SAD, Ujedinjenog kraljevstva, Švajcarske, kao i predstavnike uspešnih domaćih startap preduzeća.

“Smatram da je panel diskusija prvog dana konferencije sa predstavnicima uspešnih ICT kompanija bila veoma korisna jer smo imali prilike da čujemo njihova različita iskustva na putu ka izgradnji poslovnog uspeha. Obzirom da su svi zaposleni kao članovi tima jedne kompanije odgovorni za uspeh iste, ovakve informacije doprinose povećanju različitosti gledanja na određene pravce i strategije razvoja, koje se kasnije mogu primeniti na dalje plasiranje i razvoj naše kompanije. Naravno, prilagođeno potrebama, uslovima i postavljenim ciljevima naše kompanije” izjavila je Ivana Ružičić, account manager za Smart d.o.o.

Među sagovornicima ističemo gdina Milana Šolaju – direktora Vojvođanskog IKT Klastera; Ziv Gillat – Co-Founder and VP of Business Development at Eye-Fi; Dhiraj Mukherjee – Shazam Co-Founder & Social Business consultant; Dr. Brent Townshend – inventor, enterpreneur, photographer, Ralph Jocham – Effective Agile, GmbH; Žarka Maletina – Plug & Play Tech Center; Branka Milutinovića – Co-Founder and CEO of Nordeus i Vladimira Prelovca – ManageWP. U toku dva dana konferencije i u neposrednoj blizini Dunava, prisutni učesnici su imali prilike da razgovaraju sa njima i drugim učesnicima tokom prezentacija, panel diskusija, brojnih sastanaka i neformalnih prilika.

“Korisnost ovakvih konferencija upravo jeste stvaranje korisnih poslovnih kontakata” izjavila je Borka Mršić, savetnik za ljudske resurse za Smart d.o.o. “Posebno bih istakla značaj drugog dana konferencije koji je bio predviđen za B2B matchmaking tj. formu networking-a koja je opšteprihvaćena u svetu” dodala je Mršićeva.

Leave a Reply