Događaji

Debitovanje [email protected] konferencije u Beogradu

Na [email protected] ,nezavisno organizovanoj konferenciji pod licencom TED-a, biće predstavljeni talenti, inovativne i kreativne ideje i posvećenost građana Srbije, ali i onih stranaca koji su Srbiju načinili svojim domom. Ovaj dvojezični (englesko-srpski) događaj nije konferencija u klasičnom smislu reči.

Ovogodišnji [email protected] podrazumeva prezentovanje ideja 17 predavača (pri čemu svaki od predavača ima 6-12 minuta da izloži svoju ideju). Predavači su inače različitih profesionalnih orijentacija i interesovanja, različitih uzrasta, socijalnih okruženja iz kojih dolaze. Ovogodišnji slogan konferencije “Mladost gradi budućnost” će biti prizma kroz koju će svaki od govornika sa publikom podeliti svoju stras i iskustvo.

Govornike i prezentacije obuhvataju (kliknite ovde za kompletan spisak govornika):

  • Timoti Džon Bajford (Timothy John Byford), consultant na RTS-u;
  • Milos Milisavjlević, genaralni direktor i osnivač kompanije “Strawberry Energy”;
  • Dragoljub Zamurović, fotograf;
  • “GRUBB” (Gypsy Roma Urban Balkan Beats), muzički nastup;
  • Ansambl perkusionista Muzičke škole “Stanković”, muzički nastup;
  • Sava Stakić, Anđelija Janićijević, Konor Mekenzi (Connor McKenzie), Nikola Polić, Nikola Živanović, talentovani učenici srednjih škola.

[email protected] konfetencija je događaj koji je prvenstveno fokusiran na mlade ljude, a održaće se u nedelju, 20. novembra 2011. godine sa početkom u 9 časova i 30 minuta. Mesto održavanja je zgrada ustanove Novobeogradska kulturna mreža (Jurija Gargarina 221, Novi Beograd); takođe će se preko interneta, u Internacionalnoj školi u Beogradu (Temišvarska 19, Senjak) prikazivati prenos uživo sa mesta događaja. Svi, bez obzira na godište, mogu da se prijave da prisustvuju događaju popunjavanjem formulara na veb sajtu www.tedxyouthisb.com.

Posebno bismo želeli da podstaknemo učenike srednjih škola kao i studente da nam se pridruže 20. novembra. Broj mesta je ograničen: na samoj konferenciji će biti obezbeđeno 100 mesta, dok će na mestu prenosa uživo biti 50 slobodnih mesta; iz ovog razloga će samo odabrane osobe koje su se prijavile dobiti pozivnicu da prisustvuju događaju. Na konferenciji će biti obezbeđeno osveženje, ručak i užine, kao i slušalice za slušanje simultanog prevoda (srpski – engleski – srpski). Ovaj događaj je u potpunosti besplatan za posetioce zahvaljujući darežljivosti naših korporativnih sponzora i podršci Vlade (spisak partnera događaja možete pronaći ovde).

Takođe, želimo da uključimo zajednicu u aktivnosti organizovane pre događaja, poput radionica baziranih na timskom radu koju organizuje kompanija “Ernst & Young Serbia” i prvu akciju “InsideOut” projekta organizovanu u Srbiji u saradnji sa Novobeogradskom kulturnom mrežom.

Ovaj nezavisno organizovan događaj, koji se održava pod licencom “TED”-a, je organizovan od strane volontera i cilj mu je da pokrene razgovor, kao i da pruži ljudima priliku da podele svoju strast, ideje i iskustva. Više o “TED” i “TEDx” programu možete saznati ovde.

Za više informacija o ovom događaju posetite veb stranicu www.tedxyouthisb.com. Kako biste mogli primati novosti o ovome događaju kao i da biste se mogli uključiti u diskusiju pre, tokom i posle događaja, pridružite se našoj Fejsbuk stranici (facebook.com/tedxyouthisb) ili nas partite na Tviteru (twitter.com/tedxyouthisb).

Leave a Reply