Događaji

Deseti Siemens dan održan u Čačku

U okviru kampanje “Energetska efikasnost i zaštita životne sredine“, u saradnji sa Gradom Čačkom, kompanija Siemens d.o.o. Beograd organizovala je po deseti put “Siemens dan”, u sali Skupštine grada Čačka. U prisustvu zamenika gradonačelnika Čačka, g-dina Saše Obradovića , privrednicima iz Čačka, Gornjeg Milanovca, Ivanjice i Lučana predstavljeni su konkretni predlozi i rešenja u oblasti energetike i industrije iz Siemensovog portfolija.

Cilj kampanje “Energetska efikasnost i zaštita životne sredine” je pomoć privrednicima da što lakše prebrode efekte ekonomske krize i unaprede poslovanje primenom savremenih Siemensovih rešenja iz ekološkog portfolija. Predstavnicima lokalne samouprave i kompanija iz Moravičkog okruga predstavljeni su proizvodi i rešenja koji im mogu pomoći da, unapređujući energetsku efikasnost svojih preduzeća, ostvare prednost u odnosu na konkurenciju, kroz ulaganja koja se brzo vraćaju, a istovremeno i smanje operativne troškove poslovanja kao i troškove u proizvodnji.

“Zelene tehnologije predstavljaju značajan segment Siemens-ovog poslovanja, u kome se ostvaruje značajan prihod. Prilikom izgradnje objekata važno je voditi računa o energetskoj efikasnosti, jer se tako mogu smanjiti operativni troškovi na duži rok, pa će i proizvod kompanije biti konkurentniji na tržištu. U krizno vreme, kada svaki procenat uštede može doneti bolju prodaju, ovakve investicije mogu biti presudne za uspeh, pa čak i opstanak kompanije”, rekao je Pavle Banic, direktor divizije Building Technologies u kompaniji Siemens d.o.o. Beograd.

Događaju, koji je završen konstruktivnom diskusijom na temu rešenja za energetsku efikasnost prisustvovali su zvaničnici gradske samouprave, lokalni privrednici, kao i visoki predstavnici Siemens-a.

Leave a Reply