Događaji

Deveti po redu Siemens Dan održan u Zrenjaninu

Siemens-ova kampanja koja promoviše energetsku efikasnost širom Srbije nastavlja se danas u Zrenjaninu. Lokalnim privrednicima su predstavljena rešenja koja im mogu pomoći da unaprede svoje poslovanje i nađu lakši izlaz iz situacije prouzrokovane ekonomskom krizom.

Nastavljajući kampanju pod nazivom „Energetska efikasnost i zaštita životne sredine“, kompanija Siemens d.o.o. Beograd je danas posetila Zrenjanin. U sali Skupštine grada Zrenjanina predstavnicima lokalne samouprave i privrednicima iz ovog grada su predstavljeni proizvodi i rešenja koji im mogu pomoći da i u krizno vreme, unapređujući energetsku efikasnost svojih preduzeća, ostvare prednost u odnosu na konkurenciju kroz ulaganja koja se brzo vraćaju.

„Zelene tehnologije predstavljaju značajan segment Siemens-ovog poslovanja, pa smo tako u 2009. godini u ovoj oblasti ostvarili prihod od čak 23 milijarde evra“, istakao je Dušan Muškatirović, direktor Sektora Energija u Siemens d.o.o. Beograd, predstavljajući portfolio Siemens-ovih rešenja. „Prilikom izgradnje objekata važno je voditi računa o energetskoj efikasnosti, jer se tako mogu smanjiti operativni troškovi na duži rok, pa će i proizvod kompanije biti konkurentniji na tržištu. U krizno vreme, kada svaki procenat uštede može doneti bolju prodaju, ovakve investicije mogu biti presudne za uspeh, pa čak i opstanak firme“, dodao je Banić.

Leave a Reply