Događaji

Direktan TV prenos “INFOFEST-parlamenta”

Zbog čega je oslabilo interesovanje opše javnosti za razvoj informacionog društva? Da li smo dovoljno ubjedljivi u afirmisanju dostignutih rezultata? Jesmo li mnogo obećavali, a malo uradili? Zašto građani i dalje idu na šaltere, iako se „kunemo“ u e-poslovanje? Da li ICT-„esnaf“ pravilno komunicira sa okruženjem? Kakve benefite građanin može očekivati u budućem „mobilnom“ komunikacionom i informacionom ambijentu?

Ova i slična pitanja će biti u fokusu INFOFEST-Parlamenta u okviru ovogodišnjeg Infofest festivala u Budvi, kao nove programske forme koju je osmislio Stručni odbor Festivala. Dnevni red „Parlamenta“ podudaran je sloganu Festivala: „DA SE BOLJE VIDI“.

Uvodno izlaganje imaće predsednica ovog organa, prof.dr. Milica Pejanović-Đurišić, uz koju će, u panel-maniru, govoriti analitičari i stručnjaci iz vodećih komunikacionih i informatičkih kompanija. Kao i svaki parlament, i ovaj, INFOFEST-ov će biti otvoren za aktivnu participaciju svih učesnika INFOFEST-a.

S obzirom da je gotovo izvesno da će jedna (regionalno dostupna) televizijska kuća direktno prenositi celi tok INFOFEST – parlamenta, biće to prilika da se opšta javnost suoči sa terminološki uprošćenim prikazom stanja, problema i informatičke budućnosti.

Leave a Reply