Događaji

Dodela nagrada mladima bez roditeljskog staranja u Narodnoj skupštini Republike Srbije

Mladima bez roditeljskog staranja, učesnicima socijalno inkluzivnog projekta „Generacija budućnosti“ uručene su diplome i nagrade na završnom godišnjem okupljanju koje se tradicionalno krajem godine održava u Narodnoj skupštini Repubilike Srbije koja je ujedno i pokrovitelj ovog programa.

Vesna Rakonjac, predsednica Odbora za rad, boračka i socijalna pitanja istakla je su ovakvi programi važni za motivaciju dece koja žive u domovima i hraniteljskim porodicama.

„Ovo je pionirski poduhvat Narodne skupštine Republike Srbije i Odbora za prava deteta. Zajedno ćemo sa svim partnerima raditi na tome da ga još više osnažimo u toku sledeće godine, ali i da realizujemo i neke nove programe socijalne inkluzije“ – izjavila je Rakonjac.

Nagrade su ovom prilikom uručene i najboljim timovima polaznika koji su osmislili najlepše slogane za „Generaciju budućnosti“ u okviru edukativnih radionica na Paliću. Projekat koji se već skoro dve godine bavi edukacijom i motivacijom mladih bez roditeljskog staranja sprovodi Dale Carnegie Training Srbija uz aktivnu podršku Vojvođanske banke.

„Korporativna i društvena odgovornost proističe iz našeg čvrstog i dubokog uverenja da se odužimo društvu za poverenje koje nam je ukazalo. Projekat Generacija Budućnosti je srž naših korporativno – društvenih aktivnosti i savršen primer timskog rada i posvećenosti. Vojvođanska banka je veoma ponosna na partnersku ulogu na ovom projektu. I sledeće godine nastavićemo da dajemo našu punu podršku. Time mi investiramo u znanje i u decu, što je uveren sam, prava investicija za budućnost.“– rekao je Vojislav Lazarević, član Izvršnog odbora Vojvođanske banke.

Zoran Radovanović, direktor Dale Carnegie training Srbija najavio je da će se edukacija u toku sledeće godine obuhvatiti još veći broj treninga u okviru edukativnog ciklusa i istakao je do sada kroz ovaj program prošlo preko 300 mladih u 24 grada širom Srbije.

Leave a Reply