Događaji

Dodeljene nagrade Diskobolos 2012

Za ovogodišnji konkurs najuspešnijih primena informacionih tehnologija u raznim granama privrede i van privrede, Jedinstveni informatički savez Srbije u saradnji sa Evropskim Savetom profesionalnih informatičkih asocijacija, Evropskom privrednom komorom za trgovinu i industriju, regionalnim privrednim komorama, informatičkim asocijacijama i velikim brojem domaćih eksperata, pregledao je više od 120 prispelih ostvarenja u kategoriji glavnih nagrada i isto toliko za kategoriju specijalnih priznanja.

Svečana ceremonija uručenja priznanja održana je u saradnji sa Skupštinom grada Beograda u svečanoj sali Starog dvora, a u ime Skupštine grada Beograda prisutne je pozdravio potpredsednik Zoran Alimpić ističući da je tradicija dodele informatičkih priznanja u ovom ambijentu pozitivno uticala na dalji razvoj primene informacionih tehnologija ne samo u Srbiji već i u celom regionu.

Najbolji rezultat u 2012. godini postiglo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, osvojivši čak dva glavna Diskobolos priznanja, od kojih je jedno u saradnji sa Ministarstvom spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija kao i Ministarstvom finansija i privrede, a drugo u saradnji sa istaknutim kompanijama Cisco i Saga.

Značajna ostvarenja koja ukazuju na realni izgled budućeg života i neograničene mogućnosti informatičke revolucije stigla su neočekivano iz Bangladeša i Kosta Rike. Od ostvarenja sa naših podneblja istakli su se Vlatacom i Institut Batut, LANACO iz Bosne i Hercegovine, a iz Crne Gore uvek značajni ČIKOM.

Leave a Reply