Događaji

Druga faza Ericsson takmičenja u koju je ušao tim iz Srbije

Prva faza nagradnog konkursa za studente i mala i srednja preduzeća (do 100 zaposlenih) Ericsson Application Award 2011 na temu „Povezanost koji je kompanija Ericsson pokrenula širom sveta uspešno je završena i proglašen je pobednički tim Snow Bugs. Srpski tim Grifon je u jakoj konkurenciji od ukupno 259 učesnika iz više od 40 zemalja uspeo da se kvalifikuje za drugu fazu konkursa.

Od timova se očekuje da u vidu prezentacije jednog poslovnog rešenja povežu različite vrste uređaja koristeći hardverske i softverske komponente iz paketa mobilnih širokopojasnih modula (Mobile Broadband Module Developers Kit) koji obezbeđuje Ericsson.

Moduli podržavaju sve mobilne standarde – HSPA, WCDMA, EDGE i GSM – i mogu biti integrisani u bilo koji uređaj koji se oslanja na mobilnu širokopojasnu vezu poput netbook i notebook računara, fiksnih bežičnih terminala, personalnih navigacionih uređaja, foto-aparata i dr. Detalji u vezi sa prijavama za drugu fazu nagradnog konkursa mogu se pogledati na http://www.ericssonapplicationawards.com/team/blog/start-stage-2.

Rok za prijave u drugu fazu konkursa je 10. decembar. Za ovu fazu mogu se prijaviti timovi koji se do sada nisu prijavili, što znači da se timovi iz Srbije koji se prijave na konkurs do 9.decembra 2010. mogu takmičiti za vredne nagrade. Kompanija SonyEricsson obezbedila je i Smart Phone za sve članove pobedničkih timova, a deset timova će u drugoj fazi dobiti Mobile Broadband Module Developers Kit.

Leave a Reply