Događaji

Drugi Nordeus Hackathon – Enduro programming 2012

Tvorac igre Top Eleven organizuje drugo po redu takmičenje u brzinskom programiranju video-igara, 15. decembra.
Kompanija Nordeus, izdavač igre Top Eleven organizuje drugo po redu takmičenje u brzom programiranju (hackathon) sa tematikom video igara – „Nordeus Hackathon Enduro programming 2012“. Takmičenje će se održati u prostorijama kompanije u Beogradu, 15. decembra.

Propozicije takmičenja su jednostavne – timovi programera prijavljuju se na adresi www.nordeus.com/hackathon2012/ gde dobijaju i osnovne informacije o održavanju takmičenja – lokaciji, vremenu početka i pravilima. Na okupljanju timova, pred početak takmičenja, organizatori saopštavaju šta je tema događaja odnosno koja je tema video igre koju timovi moraju da naprave. Od tog trenutka i zvuka sirene, timovi imaju 24 časa da naprave što bolju, kompletniju i zabavniju video igru.

D3D 9679 Drugi Nordeus Hackathon – Enduro programming 2012

Programerima su na raspolaganju računari kompanije i drugi resursi potrebni za rad, ali i pregršt sadržaja za trenutke predaha – video konzole, stoni fudbal, prostorija za odmor i naravno neograničene količine pića i hrane. Nakon 24 sata, timovi predstavljaju svoje igre a na stručnom žiriju je da donese odluku o pobednicima po kategorijama ali i ukupnom pobedniku takmičenja. Iako su za sve pobednike obezbeđene vredne nagrade, cilj hackathona je da timovi pokažu znanje, inovacije, ideje, kao i sposobnost da rade pod pritiskom i u stvarnom poslovnom okruženju. Pored toga, globalni zadatak Nordeus Hackathona je da pokaže kako i u našoj zemlji postoje jako talentovani domaći programeri i dizajneri koji ne zaostaju za kolegama iz sveta. Nagradni fond za pobednike kategorija i ukupnog pobednika:

1. Samsung Galaxy S3 x4
2. iPad 3 x4
3. PS3 slim x4
4. GeForce GTX 660 x4
5. Western Digital 1TB USB3.0 external HDD x4
6. Razer Tron x4
7. Logitech G330 gaming headset x4

Prošlogodišnji Hackthon privukao je 11 timova odnosno 43 takmičara, a pobednik je bila ekipa „delete this“ koja je osvojila vredne nagrade – iPad2 za sve članove tima. Možda još bitnije od toga, većina učesnika Hackathona ubrzo je pronašla zaposlenje u okviru sfere sopstvenog interesovanja – dizajna i programiranja, veliki deo njih upravo u Nordeusu.

Leave a Reply