Događaji

Dve ekipe RAF-a najbolje plasirani srpski timovi na Bubble cup-u 2009

U konkurenciji svih fakulteta u Srbiji na kojima se izučava računarstvo, dve ekipe Računarskog fakulteta osvojile su drugo i treće mesto na upravo završenom finalu takmičenja “Bubble cup 2009”, koje organizuje Microsoft developer centar u Beogradu.

Posle nekoliko krugova kvalifikacija, na finalno takmičenje plasiralo se 17 timova, koje su uglavnom činili studenti tehničkih fakulteta iz Srbije, ali i tri tima iz inostranstva.

Prvo mesto osvojio je hrvatski tim Surlaši, drugo računarski Royal Air Fork ( Miloš Stanković, Srećko Toroman i Andrija Jovanović), a treće mesto je zauzeo tim Royal Air Force (Maja Kabiljo, Igor Kabiljo i Miroslav Bogdanović). Sledeći je bio tim iz Rumunije, dok je na petom mestu tim kog čine dva gimnazijalca iz Beograda ( Uglješa Stojanović – Računarska gimnazija i Nikola Mrkšić – Matematička gimnazija).

Drugo finale “Bubble cup” takmičenja održano je na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, u subotu 05.09.2009. godine. U pitanju je timsko takmičenje na kome je za pet časova tročlana ekipa trebala da uradi 10 zadataka.

Leave a Reply