Događaji

E-TVRĐAVA 2010

E-TVRĐAVA festival nakon dve godine svog postojanja i prepoznavanja od strane građana, medija i stručne javnosti, prepoznat je i od strane zvaničnih institucija kao festival koji je od izuzetnog značaja za Grad Niš u oblasti kulture.

U utorak 1. juna 2010. godine na 23. sednici Skupštine Grada Niša pod tačkom 21. razmatraće se i odlučivati o tome da se festival E-TVRĐAVA uvrsti u stalne manifestacije u oblasti kulture od značaja za Grad Niš.

Očekujemo da će ovaj predlog podržati svi odbornici Skupštine Grada Niša. Nakon izglasavanja ove tačke dnevnog reda, festival E-TVRĐAVA dobiće savet manifestacije koji će obrazovati Skupština Grada iz reda stručnih i javnih radnika i poznavaoca oblasti kulture. Ovom odlukom E-TVRĐAVA festival dobija snažnu podršku Grada Niša, republičkih Ministarstava i Agencija koje će ohrabriti privatne sponzore da finansijski podrže festival i samim tim doprinesu kvalitetu programa.

E-TVRDJAVA 2010

U rovovima niške Tvrđave od 23 – 29 avgusta u 3 festivalska prostora održaće se ovogodišnji festival.

E-TVRDJAVA - gradski festivalPrva tri dana (ponedeljak, utorak i sreda) rezervisana su za slikarsku radionicu, vajarsku radionicu, radionicu za izradu nakita, radionicu psihodrame i filmsku radionicu.

U popodnevnim časovima na manjoj bini održavaće se filmske tribine, odigravaće se pozorišne predstave i emitovaće se kratkometražni filmovi u sklopu FreeNetWorld internacionalnog festivala kratkog filma. Nakon projekcije filmova održavaće se koncerti i žurke za 3000 posetilaca.

Naredna tri dana (četvrtak, petak i subota), u zasebnom festivalskom prostoru, tokom dana u multimedijalnom šatoru kapaciteta 300 ljudi održavaće se radionice, predavanja i prezentacije o e-biznisu, e-medijima i otvorenom softveru. U večernjim satima istovremeno na velikoj i maloj bini u dva odvojena prostora održavaće se koncerti i žurke za ukupno 10.000 ljudi.

Kompletan program festivala (internet, umetnički, filmski i muzički) kreiraće se u toku juna meseca. Zasigurno je da će od planiranih 23 muzičkih grupa i 28 DJ-a 3/4 činiti umetnici iz Niša i regiona.

Leave a Reply