Događaji

E-TVRDJAVA 09 uživo na www.live-e.tv

Direktni prenosi od 03.09.2009 – 05.09.2009 od 16:00 h

Drugi po redu internet festival „E-tvrđava“ održaće se u rovovima niške tvrđave u periodu od 3. do 5. septembra. Reč je o manifestaciji na kojoj se promoviše Internet, preduzetništvo, open software, multimedijalna umetnost i tehnološke inovacije.

Na portalu www.live-e.tv svakoga dana od 16:00 časova moći ćete uživo da pratite događanja sa E-tvrdjave. E-MEDIA DAY je na programu 03. septembra, na njemu će biti reči o elektronskim medijima, a BlogOpen, veliki skup blogera će biti održan 4. i 5.septembra

Program festivala je osmišljen tako da poveže učenje i zabavu – posle seminara, radionica i predavanja, posetioci će imati priliku da uživaju u koncertima i žurkama pod otvorenim nebom.

Važan deo „E-tvrđave“ je i internacionalni filmski festival FreeNetWorld. Takmičarskog je karaktera i na njemu će biti prikazivani filmovi pristigli putem Interneta iz celog sveta. Žiriranje je povereno mladim, kreativnim i poznatim umetnicima.

Član upravnog odbora „E-tvrđave“ Vladimir Ilić je rekao: “ Prošlogodišnji festival, iako prvi po redu, privukao je veliku medijsku kao i stručnu pažnju javnosti. Mnogi mediji su ovaj festival proglasili za najorginalniji događaj u 2008.godine” Ilić je naglasio da je cil j„E-tvrđave“ da okupi mlade ljude koji će na ovom festivalu imati priliku da nauče nešto novo i iskažu svoju kreativnost kroz mnoge sadržaje. “Internet, kao jedan od boljih izuma na našoj planeti, doprineo je unapređenju i učinio da svi ljudi postanu jednaki i slobodni. To je fenomen koji se širi neverovatnom brzinom u sve pore društva i uskoro će promeniti naše živote. Naš cilj je da ukažemo i približimo ovu revolucionarnu pojavu široj javnosti.”, rekao je Vladimir Ilić.

„E-tvrđava“ je jedinstven internet festival u Srbiji koji teži da postane jedan od brendova grada Niša. Simbolično, rovovi na niškoj tvrđavi će tako biti mesto gde se održavaju i dobijaju kreativne bitke.

Leave a Reply