Događaji

Eddie Obeng: Redizajnirajte svoje poslovanje za digitalni svet

Stara pravila i znanja više ne vrede, da bismo uspeli u ‘novom’ svetu potrebno je prestati razmišljati na ‘stari’ način i ponovno promisliti o budućim potezima, istaknuo je gost predavač 8. Combis konferencije.

“Svet oko nas menja se prevelikom brzinom, a znanje je ostalo na istom nivou. Ljudi se ne prilagođavaju na način na koji bi trebali, kako bi mogli pratiti promene okoline u kojoj egzistiraju, a rezultat ove velike promene jeste da je većina koncepata i pretpostavki koje obično koristimo pri planiranju, upravljanju, vođenju, organizovanju i regulisanju, zastarela i štetna za naše živote”, rekao je Eddie Obeng, britanski profesor, motivacijski govornik, autor brojnih knjiga i provokator promena, na početku plenarnog izlaganja “The world is changing” na 8. Combis konferenciji.

Eddie_Obeng

Obeng je profesor na vodećoj evropskoj poslovnoj školi Henley Business School, a Financial Times ga karakteriše kao vodećeg revolucionara i provokatora promena. Obeng je kreator koncepta ‘New World Management’, kojem je temeljna teza da su promene u svetu postale toliko brze da čovek gubi korak pokušavajući ih tačno percipirati.

“Koncept ‘New World Management’ odgovor je na naglo ubrzanje tempa promena, a ako izazovete svoj ustaljeni način razmišljanja, promene se svakako mogu spoznati”, tvrdi Obeng.

 

Osim kreiranja QUBE-a, okruženja za 3D učenje, Obeng je osnovao i Pentacle, prvu virtualnu poslovnu školu na svetu. Combis ga je ugostio kao glavnog predavača na 8. Combis konferenciji koja je u četvrtak otvorena u Šibeniku kako bi učesnicima konferencije objasnio kako se svet promenio i zašto više ne vrede stara društvena i poslovna pravila.

“Budućnost je sada zato što većina nas već kasni”, upozorio je Obeng u svojoj energičnoj prezentaciji prožetoj novim konceptima, idejama i primerima iz svakodnevnog života koja je publiku povela na kreativno putovanje bez pravila i ograničenja.

Leave a Reply