Događaji

EPit – Samit za rukovodioce IT sektora Elektroprivrede Srbije

Kompanije Microsoft i Smart d.o.o. su po prvi put organizovale EPit – Samit za rukovodioce IT sektora Elektroprivrede Srbije. Samit je održan na brodu “Zlatno Srce” u Beogradu u četvrtak, 25. novembra 2010. godine.

EPit Samit je bio namenjen rukovodiocima IT sektora Elektroprivrede Srbije i imao je za osnovnu temu predstavljanje primene SharePoint tehnologija u energetici, kao i razmenu iskustava iz svetske i domaće prakse.

Nakon isplovljavanja broda “Zlatno Srce” putem Save i Dunava, učesnici Samita su imali priliku da od Dragana Španovića, direkotra prodaje za velika preduzeća, Microsoft Srbija i od Dragana Rakite, generalnog direktora u kompaniji Smart d.o.o., čuju vizije ove dve kompanije za predstojeću budućnost u IT-ju.

Danijela Zečević, menadžer za Office proizvode pri Microsoft-u, predstavila je Svetsku praksu primene Microsoft SharePoint-a u Energetici, dok je Jelena Desnica, account manager, Smart d.o.o., predstavila kompanijska rešenja izgrađena na SharePoint tehnologiji.

U kratkom predstavljanju Dragan Nikolić, EPS i Aleksandar Ješić, Panonske TE TO Novi Sad, predstavili su način implementacije SharePoint rešenja u njihovim kompanijama, kao i lična iskustva upotrebe istih rešenja.

Nakon prezentacionog dela EPit Samita, učesnici su uz mirne reke razmenili iskustva na polju primene Informacionih Tehnologija u Energetici. Pri tom su dobili par zanimljivih saveta kako da “upecaju ribu” od glumca Jugoslava Krainova i videli su svoje iskarikirane profile iz ugla Marka Milovića, karikaturiste.

Leave a Reply