Događaji

Epson: Dela najvećih svetskih slikara u Beogradu

Dragoljub Zamurović oživljava remek dela najpoznatijih Evropskih slikara uz pomoć digigrafije i EPSON tehnologije. Danas je u Beogradu, na Savskom šetalištu na Kalemegdanu, postavljena izložba digigrafija dela evropskog slikarstva i fotografija poznatog Srpskog fotografa i umetnika gospodina Dragoljuba Zamurovića.

Izložba pod nazivom “Digigrafije remek dela evropskog slikarstva iz Muzeja istorije umetnosti u Beču”, predstaviće visoko kvalitetne reprodukcije u originalnoj veličini nekih od najvećih i najznačajnijih umetnika evropskog slikarstva poput Ticijana, Direra, Rubensa.

“ Za razliku od tradicionalnih štamparija, Epson Digigrafija je jedini medij koji dozvoljava autoru da uradi sliku apsolutno po svojoj želji i zamisli”, izjavio je gospodin Zamurović. “Umetnička dela koja su skenirana posebnim skenerima, detaljno sam obrađivao, milimetar po milimetar, a zatim štampao koristeći EPSON uređaje, koji poseduju vodootoprna mastila, i dozvoljavaju mi da boju prenesem onako kako sam zamislio.“

Sva umetnička dela odštampana su na najkvalitetnijem EPSON platnu ili papiru što im garantuje istrajnost od nekoliko stotina godina i gotovo potpunu autentičnost sa originalnim delima. Zajedno sa Epson UltraChrome K3 Vivid Magenta tehnologijom, mastilo se raspršuje u obliku čestica pigmenta, automatski se suši na platnu i papiru i postaje vodootporno.

“Kompanija EPSON već treću godinu za redom prati rad i dela gospodina Zamurovića, i ovaj vid saradnje prerasta već u tradicionalni” izjavio je gospodin Marko Jovanović, predstavnik kompanije Epson za Srbiju. “Izuzetna nam je čast da smo deo ovog velikog projekta, koji na najbolji način izražava kvalitet naših uređaja i tehnologije, te smo sigurni da će svi posetioci ovogodišnje manifestacije uživati u gotovo identičnim prikazima boja remek dela majstora evropskog slikarstva.”

Prošlogodišnju manifestaciju gospodina Dragoljuba Zamurovića, imalo je prilike da vidi preko milion ljudi, kako u Beogradu tako i u drugim gradovima Srbije, ali i Evrope. Gospodin Zamurović je autor više fotomonografija, a od 1988. godine pod pseudonimom Art Zamur sarađuje sa francuskom agencijom Gamma Presse Images, preko koje su njegove fotografije dospele u najznačajnije svetske magazine.

Leave a Reply