Događaji

Epson učestvuje u projektu “Primenjena nostalgija”

Kompanija Epson nastavila je sa učešćem u projektu “Primenjena nostalgija” koji putem izložbe fotografija povezuje sličnosti glavnih gradova predsedavajućih zemalja članica Evropske unije sa Beogradom. Nakon Madrida koji je predstavljen sredinom ove godine, ovog puta, Beograd se povezao sa Briselom, povodom završetka belgijskog predsedavanja Evropskom unijom gde su prikazane fotografije belgijskog autora Džima Samkea i naše autore Goranke Matić. Izložba će trajati od 19. Novembra do 31. decembra 2010, u galeriji RTS-a, Takovska 10.

Projekat “Primenjena Nostalgija” je zamišljen kao serija zajedničkih izložbi fotografija dva eminentna fotografa – jednog iz Srbije i jednog iz zemlje presedavajuće EU. Autor iz Srbije, Goranka Matić, boravila je nedelju dana u Briselu u toku kojih je fotografisala mesta, događaje, scene i ljude koji su je podsetili na Beograd. Autor iz Belgije, Džim Samke, posetio je Beograd i fotografisao grad objektivom “nostalgičnog“ fotografa. Svaki autor je odabrao 20 fotografija i prikazao ih je na ovoj izložbi.

“Nakon zbližavanja Beograda i Madrida, kroz izložbu fotografija “Primenjena Nostalgija”, kompanija Epson i dalje snažno podržava ovaj projekat i svojim doprinosom, čini da se dve evropske metropole kakve su Beograd i Brisel osećaju bliže” izjavio je gospodin Marko Jovanović, predstavnik kompanije Epson za Srbiju. “ S obzirom da su naši štampači velikog formata Espon Stylus Pro 9880 i 9900, prepoznati kao izbor profesionalnih fotografa širom sveta, i da su sve fotografije na izložbi odštampane uz pomoć ovih uređaja na najkvalitetnijem papiru, verujemo da ćemo sa ovim sponzorstvom biti još bliži fotografiji”.

Obe izložbe otvara potpredsednik Vlade Republike Srbije za evropske integracije gospodin Božidar Đelić, zajedno sa ambasadorom Republike Srbije u Belgiji i ambasadorom Belgije u RepubliciSrbiji.

Leave a Reply