Događaji

Eurogeographics pozitivno ocenio Prvi srpski geodetski kongres

Prvi srpski geodetski kongres, održan početkom meseca u Beogradu, ocenjen je kao veliki uspeh i važan događaj u naučnom i organizacionom smislu na međunarodnom nivou od strane Eurogeogragraphics-a. Na zvaničnom internet sajtu Eurogeographics-a, organizaciji zaduženoj za podršku Evropskoj infrastrukturi prostornih podataka, objavljena je vest u kojoj se posebno ističe odlična organizacija međunarodnog kongresa od strane Republičkog geodetskog zavoda, s obzirom da je događaju prisustvovalo 500 učesnika iz 27 zemalja. Takođe se napominje i da je Prvi srpski geodetski kongres obeležio 175 godina postojanja geodetske struke u Srbiji i uspešno okončanje Projekta katastra nepokretnosti i upisa prava.

Takođe, zvanično otvaranje kongresa od strane Olivera Dulića ministra za životnu sredinu i prostorno planiranje, ocenjeno je jako pozitivno imajući u vidu značaj koji ima strategija nadležnog ministarstva za dalji razvoj geodetske struke u Srbiji. Napominje se i učešće i podrška direktora Svetske banke za Srbiju Loup Brefort i izvršnog direktora EuroGeographicsa-a Dave Lovell, koji su se takođe obratili naučnom skupu.

Na kraju članka predstavnici EuroGeographics-a ističu da su sa zadovoljstvom učestvovali na kongresu, da su se upoznali sa najnovijim dostignućima Republičkog geodetskog zavoda i da su imali priliku da sretnu kolege iz različitih zemalja i da razmotre trenutne probleme sa kojima se susreću geodetski stručnjaci širom sveta.

Leave a Reply