ecdl
Događaji

Evropski standardi u funkciji E-obrazovanja

Udruženje informatičke delatnosti Privredne komore Beograda i Udruženje e-Razvoj Vas pozivaju da prisustvujete poslovno-stručnom skupu EVROPSKI STANDARDI U FUNKCIJI RAZVOJA E – OBRAZOVANJA Privredna komora Beograda, Kneza Miloša 12, sala VI sprat, Petak, 22.02.2013, 13:00 – 15:00 h

Uklanjanje barijera u integraciji Srbije u jedinstveno tržište privređivanja i radne snage zemalja Evropske Unije, nameće usvajanje evropskih standarda i usvojenih sertifikata. U skladu sa Digitalnom agendom Evrope prioritet predstavlja podizanje nivoa osnovnih informatičkih kompetencija i veština. Cilj skupa je predstavljanje nove sertifikovane online platforme za obuku i testiranje po ECDL standardima.(www.ecdltest.rs)

ecdl

Na skupu će biti izvršena promocija novog kompleta knjiga za pripremu ECDL ispita, autora Vladana Stevanovića u izdanju izdavačke kuće ”Službeni glasnik”.

AGENDA SKUPA:
13:00 – 13:05     Uvodno izlaganje i otvaranje skupa

 • Dušan Rakić, Sekretar Udruženja informatičke delatnosti

 

13:05 – 13:25    Predstavljanje i značaj primene ECDL standarda u e-obrazovanju

 • Đorđe Dukić, Predsednik JISA i potpredsednik CEPIS-a
 • Slobodan Krstić, Predsednik UO Udruženja e-Razvoj

 

13:25 – 13:55     Prezentacija knjiga ”Kompjuterska vozačka dozvola”       

 • Petar Arbutina, Izvršni direktor i urednik izdanja
 • Vadan Stevanović, Autor knjiga

                 

14:55 – 14:10     Prezentacija nove sertikovane patforme ECDL Internet test centra     

 • Vladan Stevanović, Autor softvera, ECDL nacionalni koordinator

                                                           

14:10 – 15:00     Registracija posetilaca skupa na online sistem i koktel

 • Besplatna obuka za ECDL Start sertifikat u trajanju od 2 meseca za sve posetioce skupa, koji se budu registrovali na online sistem.

 

Prisustvo skupu je besplatno.

 

Molimo Vas da svoje prisustvo skupu potvrdite Udruženju informatičke delatnosti Privredne komore Beograda, Vesni Muhićna telefon 011/2645-333 ili putem e-maila: [email protected] .

Šta je ECDL?

Evropska kompjuterska vozačka dozvola (ECDL) je vodeći svetski sertifikacioni program kompjuterskih veština za krajnje korisnike.

Ona je međunarodno poznata kao opšte prihvaćeno merilo za krajnje korisnike kompjuterskih veština i vodeci je sertifikat koji treba da bude usvojen od strane vlada, međunarodnih organizacija i sličnih korporacija.

ECDL/ICDL potvrđuje da je onaj ko dobije sertifikat potpuno kompetentan za korišćenje personalnog računara i opštih kompjuterskih aplikacija i da poznaje suštinske IT koncepte.

ECDL/ICDL nastavni program je jedinstven po tome što je osmišljen tako da bude potpuno nezavisan od prodavca. To pruža kandidatima fleksibilnost i slobodu u sticanju ovih veština i njihovoj sigurnoj primeni u bilo kom softverskom okruženju, koje se može od njih zahtevati da koriste.

ECDL/ICDL je test praktičnih veština i sposobnosti i sastoji se od sedam različitih modula koji obuhvataju kompjutersku teoriju i praksu. Modul 1 je teoretski test kompjuterskog znanja na opštem nivou, a Moduli 2-7 su sledeći praktični testovi:

 1. Osnove informacionih tehnologija
 2. Korišćenje računara i upravljanje datotekama
 3. Obrada teksta
 4. Tabelarne kalkulacije
 5. Baze podataka
 6. Prezentacije
 7. Informacije i komunikacije

Leave a Reply