Događaji

Evropsko prvenstvo u Counter-Strike: Global Offensive u Beogradu 14-15. decembra!

E-Frag organizator je evropskog prvenstva u Counter-Strike:Global Offensive u Beogradu 14-15. decembra (Belexpo Centar).

Ovo je druga godina za redom kako je naša prestonica domaćin ESEC-a (evropskog prvenstva u igri Counter-Strike: Global Offensive).

cs

965855 571107299631763 525732680 o Evropsko prvenstvo u Counter Strike: Global Offensive u Beogradu 14 15. decembra!

1490844 570687839673709 748458262 o Evropsko prvenstvo u Counter Strike: Global Offensive u Beogradu 14 15. decembra!

Ceo događaj trajaće 2 dana i biće održan u Belexpocentru, dok će igrači i ostalo osoblje reprezentacija biti smešteni u hotelu Holiday inn. Prošle godine ovaj događaj videlo je preko 5 miliona gejmera u celom svetu.

Šta je ESEC?
ESEC je prvo i jedino takmičenje u CS:GO na kojem se takmiče reprezentacije zemalja Evrope. Prve godine na ovog takmičenja je učestvovalo 42 reprezentacije Evrope, ove 2014 godine učestvuje 44 nacionalna tima sa prostora starog kontinenta. Brojka od 5 miliona gledalaca obeležila je prošlu godinu, očekivanja su da ove godine ESEC gleda više od 10 miliona zaljubljenika u jednu od najpopularnijih igara na svetu CS:GO.

 Evropsko prvenstvo u Counter Strike: Global Offensive u Beogradu 14 15. decembra!

 Evropsko prvenstvo u Counter Strike: Global Offensive u Beogradu 14 15. decembra!

 Evropsko prvenstvo u Counter Strike: Global Offensive u Beogradu 14 15. decembra!

Format i trajanje takmičenja?
Ukupno trajanje ESECa je 4 meseca, online deo traje 3 meseca kroz koji se reprezentacije bore za lan završnicu koja se drugu godinu za redom održava u našoj prestonici Beogradu. Na lan završnici prošle godine našle su se samo dve reprezentacije (Danska pobednik prvog Evropskog prvenstva u CS:GO i vicešampion Francuska), dok će se ove godine na lan završnici naći 4 reprezentacije.
Timovi: Svaka reprezentacija ima svog kapitena (selektora) koji odlučuje koji će igrači predstavljati njegovu zemlju. Svaki selektor ima pravo da pozove 10 reprezentativaca u nacionalni tim. Na jednom meču učestvuju 5 igrača od kojih samo troje mogu biti iz istog tima (timovi za koje profesionalno igraju, primer: sk-gaming, vritus.pro, navi, fnatic).

Format: Timovi se kroz dve runde kvalifikacija bore za ulazak u grupnu fazu takmičenja. U grupnoj fazi reprezentacije su smeštene u četiri grupe po šest reprezentacija (slika 1.0), nagon odigranih svih mečeva prve četiri reprezentacije iz svake grupe odlaze u nokaut fazu i bore se za lan završnicu odnosno polufinale i finale u Beogradu.

Sponzori i Nagrade?

Svako veliko i ozbiljno prvenstvo iza sebe mora da ima velike i stabilne kompanije, isti je slučaj i sa ESEC-om.

Kompanije i ustanove koje su podržale ovogodišnji ESEC su: Grad Beograd, Univerzitet Beograda, Cooler Master CM Storm, hitbox.tv, Samsung, Monster, Nestle, Holiday inn, Belexpo Centar

Organizatori takmičenja su: Electronic Frag (e-frag.net) i Sensei Gaming (sensei-gaming.rs)

Nagrade:
1. $6,000 + robne nagrade + plaćen kompletan put i smeštaj.
2. $3,000 + robne nagrade + plaćen kompletan put i smeštaj.
3. $1,000 + robne nagrade + plaćen kompletan put i smeštaj.

Leave a Reply