Događaji

Festival “Nauk nije bauk”

Gimnazija „Svetozar Marković“ iz Niša po treći put organizuje Festival „Nauk nije bauk“, koji će se održati 25. i 26. februara od 10 do 20 časova na Elektronskom fakultetu u Nišv. Na Festivalu će se predstaviti preko 400 učesnika sa više od 40 različitih postavki sa fakulteta, instituta i iz gimnazija iz Srbije, kao i gosti iz Kanade, Italije, Makedonije i Crne Gore. Pored toga, održavaće se predavanja iz različitih naučnih oblasti u cilju promocije nauke na jugu Srbije. Ovim projektom želimo približiti nauku našim građanima i podstaći mlade ljude da se više uključe u naučne tokove u Srbiji i svetu.

Na inicijativu učenika i profesora Gimnazija “Svetozar Marković” je 9. marta 2009. godine povodom 55 godina postojanja organizovala prvi Festival “Nauk nije bauk” čiji je cilj bio da se približi nauka kroz predavanja i postvke. Drugi Festival “Nauk nije bauk” održan je u Domu Vojske, a za dva dana posetilo ga je 6.000 ljudi.

Potrebu za jednom ovakvom manifestacijom uvideli su Grad Niš, Ministarstvo za nauku i tehnološki razvoj, Ministarstvo prosvete – Školska uprava Niš i brojne druge kompanije i mediji koji su podržali drugi Festival “Nauk nije bauk”.
Danas, sa zadovoljstvom možemo reći da je Festival “Nauk nije bauk” postao tradicionalan u Nišu i da su naši partneri i posetioci prepoznali kvalitet ove manifestacije. Brojni interesantni eksperimenti nateraće posetioce da UKLJUČE KEFALO i pridruže se otkrivanju zanimljive strane nauke.

Leave a Reply