Događaji

Fujitsu Day Serbia

Kompanija Fujitsu Technology Solutions je svojim korisnicima i partnerima iz Srbije i regiona predstavila nove modele poslovanja, rešenja i proizvode na kojima će temeljiti buduću saradnju. Na skupu „How IT Reshapes Your Business“, održanom juče u Beogradu, predstavnicima poslovnih organizacija su trendove i rešenja predstavili i globalni Fujitsu partneri, tehnološki lideri u svojim oblastima – Intel, NetApp, Symantec, VMWare i Microsoft.

Aktuelni uslovi poslovanja zahtevaju veliku kreativnost organizacija u korišćenju postojećih i angažovanju novih informacionih tehnologija, naglasio je tom prilikom Nebojša Bjelotomić, direktor kompanije Fujitsu Technology Solutions za region Balkana.

„Novca za rasipanje generalno više nema. Ovo je vreme u kome treba biti štedljv, efikasan i dovitljiv, a to je sektoru IT-ja po pravilu uvek dobro polazilo za rukom. Upravo nove tehnologije i koncepti omogućuju nam da i zahtevne regulatorne norme svojih korisnika možemo da ispunimo efikasnije i angažovanije nego ranije.

Korisnik, na primer, više ne mora da ulaže u infrastrukturnu opremu, softver i rešenja rezervnog sistema za oporavak podataka (disaster recovery), već u zavisnosti od svojih potreba može uslužno da ih dobije od dobavljača IT-ja, kao što je kompanija Fujitsu. Ovo je vreme u kome svi moramo da razmišljamo dugoročno, a kompanija Fujitsu Technology Solutions nastupa upravo tako, dugoročno i sa dugoročnim rešenjima“, zaključio je Bjelotomić.

Na skupu su prezentovani novi trendovi, tehnologije i koncepti za poslovnu primenu IT-ja u oblasti upravljanja, čuvanja i zaštite podataka, sistema za skladištenje podataka, kao i klijentskih uređaja i rešenja zasnovanih na virtuelizaciji, namenjena optimizaciji svakodnevnog radnog okruženja.

Optimizacija skladištenja podataka je oblast u kojoj Fujitsu danas prednjači sa odgovorom na potrebe korisnika za efikasnim upravljanjem i zaštitom podataka, u skladu sa arihtekturom koju već poseduje. Hardverska rešenja kompanije usled tehnoloških inovacija u domenu storage-a, virtuelizacije i cloud koncepta, projektovana su i izvedena kao veoma fleksibilna. Kao „top-rešenje“ u toj oblasti izdvojen je sistem Fujitsu ETERNUS CS HighEnd V5.1, koji pored više stotina instalacija u Zapadnoj Evropi, ima i regionalnu instalaciju i primenu – u Sloveniji.

„S obzirom da je danas granica između podataka koji se koriste često i podataka koji se samo generišu a koriste se jako retko – veoma tanka, Fujitsu nudi slojevitu arhitekturu i rešenja koja rastu uporedo sa potrebama i mogućnostima klijenata“, objasnio je Vladimir Laketa, ekspert za storage sisteme u kompaniji Fujitsu Technoology Solutions.

U domenu klijentskih uređaja Fujitsu Technology Solutions ostaje usredsređen na profesionalne korisnike, uz adute u vidu fleksibilnog konfigurisanja, blizine tržištu i evropskog kvaliteta proizvoda. Uz poslovne ultrabuk računare LIFEBOOK U772 i UH572, predstavljeno je i rešenje DeskView Load, jedini softver koji podatke, aplikacije i podešavanja svakog informatizovanog radnog mesta u organizaciji može jednostavno da preseli na novi naručen računar direktno u Fujitsu fabrici, odakle stiže korisniku potpuno spreman za rad.

Leave a Reply