Događaji

Fujitsu noviteti sa IT foruma VISIT2009

fujitsu logoNa godišnjem skupu korisnika „VISIT09“ u Minhenu, Fujitsu danas objavljuje dostupnost „infrastrukture kao usluge“ („Infrastructure-as-a-Service“, skr. „IaaS“), naglašavajući svoju usredsređenost na globalno usluživanje korisnika.

Ponuda serverske infrastrukture kao usluge („Infrastructure-as-a-Service for Server”), prva je usluga u višem rangu Fujitsuovog portfolija „Dinamičkih infrastruktura“. Pored toga, kompanije Fujitsu i NetApp su danas objavile da će produbiti svoje partnerstvo na globalnom nivou i udruženo razvijati integrisane proizvode i usluge koje omogućavaju zajedničkim korisnicima da dobiju veću vrednost i efikasnost iz svojih IT infrastruktura.
Odgovaranjem na potrebe tržišta za smanjenjem troškova i povećanjem fleksibilnosti u vreme ekonomske nestabilnosti, u skladu sa mega-trendovima virtuelizacije i „računarskih oblaka“, Fujitsu završava svoju transformaciju u globalnog dobavljača IT rešenja troslojnim globalnim IT portfolijom koji čine „Dinamičke infrastrukture“, „Aplikacioni servisi“ i „Poslovni servisi.

Kai Flore, predsednik i direktor kompanije Fujitsu Technology Solutions, izjavio je ovom prilikom: “Fujitsu sada podiže globalni IT portfolio usklađen sa trenutnim trendovima i ekonomskim okruženjima, i istinski usredsređen na lokalna tržišta. Pored toga, pažnja koju posvećujemo ispunjavanju potreba svakog pojedinačnog korisnika izdvaja Fujitsu od konkurencije uporedo sa osvajanjem mesta četvrtog po veličini globalnog dobavljača IT usluga i računarskih sistema.

“Predstavili smo ’Dinamičke infrastrukture’ pre godinu dana kao oslonac Fujitsuovog globalnog IT portfolija. Danas, završnim potezima na ovom portfoliju orijentisanom ka korisniku i produbljivanjem dugotrajnog partnerstva sa kompanijom NetApp, zakoračili smo na sledeći nivo,” dodaje Flore.

Novi proizvodi, rešenja i usluge

Fujitsu je skup „VISIT09“ iskoristio kao platformu za lansiranje novih proizvoda, rešenja i usluga koji krunišu četiri definisana nivoa portfolija „Dinamičkih infrastruktura“. Više od 6.000 korisnika iz svih krajeva sveta pohađa ovu dvodnevnu konferenciju usmerenu na teme među kojima su IT trendovi na već zrelim tržištima, i diskusije o najsvežijim inovacijama među kojima su uslužno računarstvo i tekuća popularnost virtuelizacije, sa govornicima koji dolaze iz kompanije Fujitsu i globalnih partnerskih kuća uključujući i Intel, SAP i NetApp.
Fujitsu i NetApp produbljuju globalno partnerstvo

Fujitsu i NetApp rade na tome da integrišu NetApp-ov softver za kontrolu skladištenja podataka u Fujitsuov iscrpan okvir za upravljanje resursima, koji dinamički orkestrira servere, mrežu, sisteme za skladištenje podataka i softver u logičke sistemske platforme na kojima se po zahtevu pokreću aplikacije. Kompanije su takođe objavile nameru da implementiraju globalnu strategiju udruženog nastupa na tržištu sa komplementarnim proizvodima. Pored toga, ove kompanije su potvrdile punu integraciju NetApp V-serije i Fujitsu ETERNUS sistema za skladištenje podataka.
„Serverska infrastruktura kao usluga“ nudi fleksibilnost u „računarskom oblaku“

„Serverska infrastruktura kao usluga“ trasira Fujitsuov ulazak na tržište usluga zasnovanih na privatnom računarskom oblaku. Nova ponuda donosi kompanijama svih veličina veću fleksibilnost u pogledu troškova, omogućavajući im da oslobode kapital zarobljen u fiksnim dobrima i prebace se na fleksibilan model plaćanja serverske procesorske snage po potrošnji – uz pomoć fizičkih servera smeštenih u namenski napravljenim, bezbednim centrima podataka kompanije Fujitsu. Korisnici tako mogu da izaberu svoju individualnu postavku koja se konfiguriše na Fujitsuovom „Infrastructure-as-a-Service“ portalu; povezivanje sa serverskim resursima ostvaruje se preko sigurne VPN internet veze, umesto povezivanjem sa serverskom sobom. Ova ponuda dostupna je odmah.

Fujitsu upotpunjuje globalnu liniju „ETERNUS DX“ sistema za skladištenje podataka na diskovima, sistemima srednje i korporativne klase

Dva nova proizvoda upotpuniće ETERNUS liniju: ETERNUS DX400 sistem srednje klase i ETERNUS DX8000 serija korporativne klase koja pruža vrhunsku skalabilnost i operativnu efikasnost. Ovo lansiranje je okosnica konsolidovanja Fujitsuovog globalnog portfolija sistema za skladištenje podataka pod ETERNUS brendom. Počev od osnovnih , do najzahtevnijih sistema i sistema virtuelnih magnetnih traka, ovako globalno objedinjeni ETERNUS brend sinonim je za pouzdanost, kvalitet i performanse.

Fujitsu predstavlja „Upravljivo radno mesto za Windows 7“

Fujitsuovo „Upravljivo radno mesto“ („Managed Workplace“) ponovo uzima maha i klijentima pruža mogućnost fleksibilne migracije na novi operativni sistem Windows 7, nudeći napredne tehnologije i prilike za uštede. „Managed Workplace“ uslužno pokriva kompletan životni ciklus desktop i prenosivih računara – od faze savetovanja i naručivanja do eksploatacije i kasnije faze odlaganja – u skladu sa standardima zaštite životne sredine i uništavanja važnih kompanijskih podataka.

Novi koncept „Nulti klijent-uređaj“ (Zero Client)

Fujitsuov „Zero Client“ je inteligentan ekranski uređaj jednostavan za kontrolisanje koji omogućava dramatične uštede organizacijama sa velikim brojem radnih mesta, i još jedan u nizu važnih tema ovogodišnjeg VISIT-a. Ovo inovativno rešenje ide korak dalje od ranijih tržišnih pristupa ka potpuno virtuelizovanim klijentima, i predstavlja krajnji domet u pogledu jednostavnosti i troškovne efikasnosti.

Leave a Reply