Događaji

FundraiseIT 2014

Mreža Poslovnih Anđela Srbije (www.sban.eu) 16. maja, organizuje treću po redu , FundraiseIT 2014 medjunarodnu konferenciju (www.fundraiseit.rs).

Ovogodišnje dešavanje obuhvata tri celine: Besplatne treninge za preduzetnikle, tradicionalnu FundraiseIT konferenciju na kojoj ce svoja iskustva sa učesnicima podeliti Oliver Holle, Floris Van Alkemade (osnivač Solid Ventures, biznis anđeo I serijski investitor, Layar, BoosterMedia I director TSOC) Vitaly Golomb (uspešan preduzetnik, osnivač Keen Systems i ko-osnivač Europe Venture Summit; mentor u 500 StartUPs, Innovation Nest I TechPeaks i član borda Happy Farm -Ukraijna) Maurice Beckand Verwee (investitor I osnivač  Business inVentures, Crosspring, Udoc ) i drugi. Konferenciju će upotpuniti  predstavljanje kompanija u ranim fazama razvoja, tj. “Start-up pitching” događaj. (www.fundrasieIt.rs ).

fundriseit

Kao deo ovogodišnjeg događaja FundraiseIT 2014, tokom aprila meseca  održana su i dva seta  preduzetničkih treninga,  u okviru kojih su svi učesnici imali priliku da čuju sve o “lean” startup modelu, korisne savete o tome kako da stvore ili poboljšaju svoj MVP (minimal viable product) koncept, testiraju svoje projektne ideje, pronađu informacije za strateške odluke koje se tiču njihovih projekata i da se pripreme za “pitch” pred investitorima.

FundraiseIT 2014 konferencija se bavi razlicitim izvorima finansiranja za start-up kompanije kao sto su fondovi rizičnog kapitala (VC funds), investiranje od strane poslovnih anđela, EU fondovi, akceleratori i dr., kao i predstavljanjem iskustava u investiranju i saveta u razvoju svojih kompanija od strane  uspesnih preduzetnika i investitora. Cilj FundraiseIT konferencije je da obezbedi najveću vrednost za svakog učesnika kroz direktne kontakte između predstavnika kompanija i kompetentnih serijskih investitora i preduzetnika.

Ove godine  FundraiseIT događaj okupiće uspešne investitore i preduzetnike među kojima su i Vitaly  Golomb  (osnivač Keen Systems i ko-osnivač Europe Venture Summit; 500 StartUPs, Innovation Nest i TechPeaks i član borda Happy Farm -Ukraijna) ,  Oliver Holle, preduzetnik i investotor iz Austrije, partner kompanji  Speedinvest;  Floris Van Alkemade (osnivač Solid Ventures, biznis anđeo i serijski investitor, Layar, BoosterMedia i director TSOC); Maurice Beckand Verwee (investitor i osnivač  Business inVentures, Crosspring, Udoc ),Ulrich  Schmidt ( preduzetnik i investitor , ko- osnivač  European JV (Adtech AG),osnivač  Pepper media, član borda dMarC Broadcasting i Falk eSolution), Saša Cvetojević (član borda Hrvatske mreže poslovnih anđela, osnivač ZIP), Branislav Vujović (osnivač i director  New Frontier Group) i  drugi.

U okviru konferencije biće održani i tradicionalni deo koji se odnosi na “start-up pitching” kojima će predstavnici najperspektivnijih startup kompanija iz Srbije i regiona predstaviti svoje kompanije pred domaćim i stranim investitorima, članovima Mreže Poslovnih Anđela Srbije, članovima odbora Evropske Mreže Poslovnih Anđela i investitorima iz SAD i EU.

Održavanje FundraiseIT 2014 događaja je podržano od strane Britanske ambasade u Beogradu, Švajcarske kancelarije za razvoj i saradnju – SECO, Centralne evropske inicijative – CEI, Coca-Cola Hellenic, High Tech Engineering Center, SEE ICT, Microsoft Development Center Srbija, Poslovno –tehnološkog inkubatora tehničkih fakulteta.

Leave a Reply