Događaji

GIS forum 2014

U okviru međunarodne konferencije INFOTECH 2014 održan je u Aranđelovcu 3. juna 2014. godine GIS forum

INFOTECH međunarodna konferencija i izložba je namenjena menadžerima kako bi došli do saznanja o mogućnostima primene novih informacionih i telekomunikacionih tehnologija u osavremenjavanju poslovanja, kao i profesionalnim informatičarima u sticanju i razmeni iskustava o primeni tih tehnologija.

GIS forum je stručni skup posvećen geografskim informacionim sistemima koji omogućava različitim proizvođačima GIS softvera, podataka i uređaja da se predstave na jednom mestu. Na ovaj način učesnicima je omogućeno da upoznaju najnovija dostignuća, uporede različite proizvode i rešenja, da se povežu sa kolegama koji se bave sličnim poslovima kao i sa stručnjacima koji mogu da pomognu u razvoju geografskih informacionih sistema.

infotech

Na ovogodišnjem GIS forumu učestvovali su i predstavnici Republičkog geodetskog zavoda, koji su prezentovali Nacrt zakona o Nacionalnoj infrastrukturi geoprostornih podataka (NIGP) i Radnu verziju nacrta adresnog standarda.

Prezentacije su izazvale veliko interesovanje učesnika GIS foruma, koji su, pored pitanja, izneli i niz korisnih predloga koji se tiču Zakona o NIGP-u i adresnog standarda.

Leave a Reply