green
Događaji

Green Games – kreiranje video igara sa ekološkom porukom

Green Games – nacionalno takmičenje za najbolju video igru sa ekološkom porukom u okviru kampanje “Znanjem za održivi razvoj”

Kreiranje video igara sa ekološkom porukom u okviru takmičenja Green Games, koje je za osnovce i srednjoškolce Srbije početkom godine organizovalo udruženje Oktopus u okviru kampanje „Znanjem za održivi razvoj”, privodi se kraju. Preko 60 gradova i opština sa svojim timovima đaka učestvovaće u takmičenju. Do kraja maja na zvaničnom sajtu www.greengames.rs biće postavljeni svi radovi učenika koji su uz mentorski rad profesora osmislili rešenja za video igru sa ekološkom porukom.

Glasanje za najbolju video igru sa ekološkom porukom osmišljeno je tako da svi građani mogu od juna do septembra putem SMS poruka da glasaju za svoje favorite i podrže kandidata iz svoje opštine. Sredstva prikupljena preko SMS poruka namenjena su pobedničkom timu Green Games takmičenja.

Nabolji timovi Green Games takmičenja biće proglašeni u septembru ove godine. Svi učesnici imaju dodatnu motivaciju jer se takmiče za svoj tim i za svoj grad. Pobednički timovi, pored ličnih nagrada, osvojiće i reciklažne robote za opštinu iz koje dolaze.

Takmičenje se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva zaštite životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, Ministarstva prosvete i nauke, ISC – Instituta za održive zajednice, Ambasade SAD, USAID-a, kompanije Telenor, OEBS-a, Progres/UNOPS-a i Stalne konferencije gradova i opština.

Leave a Reply