Događaji

Halcom i EESTEC organizuju radionicu “Money Talks”

U oktobru će se u prostorijama Halcoma u Ljubljani održati besplatna radionica za studente računarstva, informatike i elektrotehnike, pod naslovom Money Talks!, koju će preduzeće organizovati u saradnji sa udruženjem EESTEC LC Ljubljana. Uz pomoć Halcomovih stručnjaka, studenti će otkrivati i stvarati trendove elektronskog bankarstva.

Halcom već duži niz godina sarađuje sa slovenačkim fakultetima i podstiče studente na samostalan istraživački rad, doprinoseći na taj način unapređenju saradnje između visokog obrazovanja i privrede.

Ovog puta, Halcom je ostvario kontakt sa međunarodnim udruženjem studenata elektrotehnike i računarstva, EESTEC, kako bi organizovali posebnu radionicu za studente informatike i elektrotehnike, planiranu za oktobar 2014. godine. Učesnici će biti zaduženi za intenzivan zajednički rad, prvenstveno u pogledu nadogradnje na »gamification« području, upoznavanja e-banking i m-banking platforme, bezbednosti, inovacionih procesa, web servisa (REST, SOAP, XML, JSON), itd.

Halcom gaji savest o tome da je rad sa mladim ljudima ključna komponenta razvoja, zbog čega pozivaju studente da se prijave i učestvuju u radionici Money Talks!, koja će se održati u prostorijama Halcom d.d. na adresi Tržaška cesta 118, Ljubljana. Radionica će biti otvorena od 4. do 12. oktobra 2014. godine, a prijave za radionicu, koje se već sada mogu preuzeti na internet stranici http://moneytalks.eestec-lj.org/, se mogu poslati do 28.8.2014.

Na radionici je poželjno prisustvo studenata sa dobrim poznavanjem engleskog jezika smeri informatika ili elektrotehnika. Zaželeno je dodatno znanje i iskustvo iz najmanje jednog od sledećih programskih jezika: JAVA, HTML, JavaScript.
Izabranim studentima će se besplatno omogućiti upoznavanje sa procesom rada u preduzeću, a samim tim i mogućnost upoznavanja sa ljudima koji su odgovorni za razvoj i promovisanje pojedinih proizvoda, networking sa vlasnicima proizvoda i samim tim lakša predaja iskustva, sticanje iskustva od stvaranja do predstavljanja svoje ideje, celonedeljno mentorstvo Halcom d.d. top menadžmenta, mogućnost sticanja prakse u Halcom d.d. tokom školske 2014/15. godine i posebnu nagradu za grupu koja će razviti najbolji prototip.

»Radionica je odlična prilika za studente da stupe u kontakt sa dobrim poslodavcem. Za preduzeće je to prilika da prepozna kvalitet budućeg osoblja. Saradnja između visokog obrazovanja i privrede je od suštinskog značaja ukoliko želimo da slovenačko obrazovanje i preduzeća postanu inovativnija, prodornija i konkurentnija na globalnom tržištu«, rekao je Primož Župan, Idea manager u Halcom Studiju.

Leave a Reply