Događaji

INFO DAN I RADIONICA: PROJEKAT “FRACTALS”

Predstavnici projekta “Fractals” organizovaće 25. novembra 2014. godine “Info dan” i radionicu, gde će detaljno predstaviti ovaj program, i dati savete za apliciranje inovativnim malim i srednjim IKT preduzećima i web preduzetnicima. Događaj će biti održan u amfiteatru Univerziteta u Novom Sadu (Ulica dr Zorana Đinđića, broj 1), sa početkom u 14 časova.

Projekat “Fractals” počeo je 1. septembra 2014, a njegov glavni cilj je distribucija grantova za 50 do 60 malih i srednjih preduzeća i web-preduzetnika iz čitave Evrope, iz IKT sektora, a u svrhu razvijanja aplikacija za sektor poljoprivrede, koje su bazirane na tzv. “Future Internet” principima i tehnologijama.
Ukupan fond “Fractals” projekta koji je namenjen za finansijsku podršku (grantove) iznosi 5,52 mil EUR. “Fractals” otvoreni poziv biće otvoren 30. novembra 2014. godine, i trajaće tri meseca, do 28. februara 2015, saopštio je Vojvođanski IKT klaster, jedan od partnera u projektu “Fractals”.

U projektu učestvuje ukupno devet partnera iz 6 zemalja – Razvojni fond AP Vojvodine (DFV), Srbija; Univerzitet u Novom Sadu – BioSense Centar (UNS), Srbija; Vojvođanski IKT klaster (VOICT), Srbija; kompanija ATOS, Španija; Univerzitet u Atini (National and Kapodistrian University of Athens, NKUA), Grčka; Naučno-istraživački centar DLO, Holandija; Asocijacija kompanija iz IKT sektora Severne Grčke (SEPVE), Grčka; Asocijacija softverskih kompanija (YASAD), Turska; i Bugarska asocijacija softverskih kompanija (BASSCOM), Bugarska.

“Fractals” je jedan od 16 projekata koji su odabrani za finansiranje u okviru treće faze programa “Future Internet – Public-Private Partnership”, a među 90 projektnih aplikacija iz čitave Evrope.

Na “Info danu” u Novom Sadu, osim članova projektnog tima iz Srbije, među govornicima će se naći i predstavnik partnera iz Holandije, koji će govoriti o FIWARE tehnologiji na kojoj moraju biti zasnovane buduće projektne aplikacije inovativnih malih i srednjh IKT preduzeća.

Projekat je idealna prilika za kompanije iz Srbije (i iz cele Evrope) da apliciraju za sredstva koja su namenjena za razvoj IKT aplikacija u poljoprivredi.

Poziv će biti otvoren za sva mala i srednja preduzeća i preduzetnike u Evropi, ali je poseban naglasak na regione koji do sada nisu imali značajno učešće u fondovima u okvoru “Future Internet” programa.

Za dodatna pitanja, zainteresovani se mogu obratiti na [email protected]

Leave a Reply