Događaji

Infofest 2010: Projekat “10 za 10”

U cilju promocije informacionog društva, Ministarstvo za informaciono društvo Crne Gore je, početkom marta ove godine, objavilo javni poziv pod nazivom „10 za 10“ sa namerom da odabere i nagradi deset najboljih ICT rešenja, urađenih na univerzitetima u Crnoj Gori.

Konkurs je trajao do maja ove godine, a prijavljeno je 37 radova, sa svih crnogorskih univerziteta. Komisija koju je imenovalo Ministarstvo, a koju su sačinjavali ugledni stručnjaci iz ove oblasti, uvažavajući izuzetan kvalitet primljenih radova, odlučila je da, umesto deset, dodeli jedanaest novčanih nagrada autorima najboljih radova.

U konsultacijama sa stručnim organima INFOFEST-a, zaključeno je da bi bilo korisno da se nagrađeni radovi predstave na ovogodišnjem Festivalu. Pored dobijenih nagrada, nastup na Festivalu će biti dodatno priznanje autorima. S druge strane, pripadnici ICT struke će biti u mogućnosti da neposredno čuju kako mladi ljudi pristupaju ovoj problematici. Neki od menadžera ICT kompanija već su pokazali interesovanje za ovaj sadržaj, jer će to biti prilika da upoznaju stručnjake koji će, nesumjivo, kreirati ICT budućnost na ovim prostorima.

Prezentacija počinje 29. septembra, u sredu, u 17 sati u Kongresnoj Sali, a prisutnima će se obratiti pomoćnik ministra za informaciono društvo Radule Novović.

Leave a Reply