infofest
Događaji

“INFOFEST 2013” u Miločeru

Dvadesetu godinu za redom, učesnici Festivala informatičkih dostignuća  INFOFEST 2013  će imati priliku da predstave najnovije rezultate i dostignuća u razvoju i primeni informacionih i komunikacionih tehnologija i razmene iskustava sa kolegama iz celog regiona. Festival će se održati u Miločeru – Budva u periodu od 29. septembra do 5. oktobra 2013.godine. 

infofest

Ove godine će biti održana „ministarska sesija“ – Ljajić (Srbija), Ivanovski (Makedonija) i Lazović (CG) koji će potpisati Sporazum o međudržavnoj saradnji u ICT domenu. Prvo će imati po jedno “key note” izlaganje u Infofest programu, zatim obići izložbu, potpisati sporazum i dati izjavu za medije.

Nakon ministarske sesije, pozivna izlaganja će imati Arthur Riel, glavni IT arhitekta Svetske banke i jedan od kreatora Cloud Computing koncepta, zatim Jean Gonie, direktor za politiku privatnosti u kompaniji Microsoft EMEA i treći izlagač  – potpredsednik ICANN  Nigel Hickson.

Predviđen je panel na temu „Digitalna agenda Evropske Unije – izazovi i mogućnosti“. Uvodno izlaganje će održati g. Franciso Garsia Moran, glavni IT savetnik Evropske Komisije. Učešće je potvrdio i prof. Reinchard Posch, CIO u Vladi Austrije i g. Arne Ott, direktor vladine e-Akademije, nadležne za implementaciju e-uprave u državne organe Estonije. U radu panela učestvovaće i Stefan Lazarević, drž. sekretar u Ministarstvu spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Republike Srbije, Sloba Nedeljković, pom. ministra u MUP-u Republike Srbije.

Učešće na Infofest-u je do sada potvrdilo 37 kompanija – od svetskih brendova (HP, Oracle, Ericsson, SAP …), do regionalnih lidera (Saga, e-Smart, Digit, TeleGroup, Čikom, …). U program su uvršćene i tri kompanije koji je Stručni odbor prepoznao kao veoma perspektivne (dve iz Podgorice – Programmer i Napopust i jedna iz Beograda – Intellex). Prvi put na Infofestu učestvuje slovenačka firma Gama System iz Ljubljane, zatim Koving i Bassilichi iz Beograda … Iz Slovenije dolazi još i Žejn (Jesenice), a iz Hrvatske – Ericsson Nikola Tesla.

Na Infofest-izložbi, za sada su prijavljene firme: Energodata, Digit, e-Smart Systems, Čikom, Ericsson, Pošta Crne Gore, Saga, Koving, Žejn, Bassilichi.

U okviru Infofesta 2013 će se održati i XI Međunarodna konferencija regulatornih tela u oblasti elektronskih komunikacija, zatim II Međunarodni seminar o dolazećim komunikacionim tehnologijama (WECT 2013), III Menadžment savetovanje poštanskih uprava regiona (tema je „Digitalna teritorija pošte“, a predavač po pozivu je čuveni Derek Osborn, autor knjige „Budućnost je u pošti“) i mnogi drugi programi.

Za sve dodatne informacije u vezi Festivala informatičkih dostignuća – INFOFEST 2013, možete kontaktirati Organizatora na telefone: +381 11 38 30 097 i 3239 418 ili na e-mail [email protected] ili na sajtu www.infofest.com.

Leave a Reply