Događaji

Innoweek – Nedelja inovacije, nauke i tehnologije

U okviru Zajedničke deklaracije na snazi između italijanske Autonomne pokrajine regije Fruli Venecija Đulija i Srbije, Autonomne pokrajine Vojvodine potpisane 2009. godine, region Fruli Venecija Đulija je promovisala inicijativu “Innovation Week- Nedelja inovacije, nauke i tehnologije“. Innoweek se održala od 21. do 24. septembra u Novom Sadu, na Fakultetu Tehničkih Nauka.

Opšti cilj projekta je da se učvrsti saradnja između dva regiona u oblasti naučnog i tehnološkog razvoja i da se uspostave stalni odnosi između naučnih, institucionalnih i ekonomskih sistema ove dve regije.

Posebno je bilo predviđeno organizovanje tematskih radnih stolova, gde su predstavnici iz Fruli Venezija Đulija predstavili svoj inovacioni sistem potencijanim partnerima u Vojvodini i tako je aktivirana nova razmena znanja i mogućnost saradnje kroz kanale koji će održati dugoročno i strateško partnerstvo između ove dve geografske oblasti.

Program je obuhvatao četiri sekcije na teme:

  • Primene biotehnologija u agrofood sektoru
  • Primena biotehnologija u sektoru zdravstva
  • Energetska efikasnost i energetski izvori
  • ICT za ličnu i kolektivnu mobilnost

Kompanija Smart d.o.o. se registrovala za učešće i drugog dana u delu predviđenom za učesnike konferencije, predstavnica kompanije Smart d.o.o., Gordana Slijepac, javno je predstavila aktivnosti kompanije, potencijalne kanale za saradnju i ostvarivanje zajedničkih projekata ove dve regije.

22.09.2010. nakon 13h objavljeni su rezultati istraživanja inovativnih aktivnosti pojedinih preduzeća ICT klastera Vojvodine.

Leave a Reply